30 Ağustos 2010 Pazartesi

Tshirt Süsledim



Pembeye yakın ne varsa hepsini bir araya getirerek bi kolaj oluşturdum. Tülün üzerine diktim hepsini. Tshirtede broş şeklinde sabitledim. Yani bu süsün arkasında bir broş iğnesi var, bundan çıkarıp başka birine takabilirim yada yıkarken bozulmasın diye çıkarabilirim. Bu kadar kokoşuna alışkın değilim ama sanki güzel oldu gibi:))

28 Ağustos 2010 Cumartesi

Geçici Dövme Yapıyoruz

Sizde benim gibi dövme seviyor ama dini sebeplerden yaptıramıyorsanız, en güzeli geçici olan masum dövmeden yapmak:))
Piyasada çok ucuza güzel dövmeler yapıyorlar ama evde de basit yöntemlerle yapabiliriz. Bu konuyla ilgili internette farklı anlatımlar var, onlardan da faydalanabilirsiniz.

Malzemelerimiz: (Bknz:1)
1- Hint Kınası (Kozmetikçilerde bulabilirsiniz, farklı renkleri var ben siyahı kullandım)
2- Alman Taşı/Kına Taşı (Şifalı Bitkiler satan her hangi bir dükkandan alabilirsiniz)
3- Oksijen suyu yoksa normal su (Ben laf olsun diye gülsuyu kullandım:)
4- Cam tabak
5- Kürdan vs.

Yapılışı:
Miktar olarak internette kola kapağı ile 2 ölçü kına 1 ölçü taş koyduklarını yazmışlar ama ben rastgele koyuyorum. İhtiyacım kadar kınayı ve alman taşını karıştırıyorum( kınayı alman taşından daha çok ilave ediyorum). Sonra su ekleyerek, ne çok katı nede sıvı olmayan bir karışım elde ediyorum.(Bknz 2)
Sonra el beceriniz varsa eliniz ile yoksa vücudunuza bir deseni transfer ederek çizime başlayabilirsiniz. Ben can sıkıntısından elimle böyle bir desen karaladım:) Daha sade ve küçük desenlerden hoşlanıyorum ama burada gösterebilmek adına biraz abarttım ve çirkin bişey oldu. Bi kaç gün bu rezil desenle dolaşacağım artık.(Bknz 3-4) Hemen kuruyan kınayı bir kaç saat yıkamadan ve suya dokundurmadan bekletiyoruz, yoksa desende yayılmalar oluyor. 
Bu deseni kuruduktan 15 dk sonra yıkadım. 4 numaralı resimde göründüğünden 2 kat daha koyu tam siyah kıvamda. Yıkadıktan 10-15dk sonra daha da koyulaşıyor, fotoyu yıkadıktan hemen sonra çekmiştim o nedenle biraz silik gibi görünmesi sizi yanıltmasın. Şuan ki hali 1 numaradaki kadar koyu!
Hadi herkes dövmelensin, silindikçe yeni desenler yapın aynı desenden de canınız sıkılmasın:)

26 Ağustos 2010 Perşembe

Kitapkolik'te Hediye Dağıtıyorlar Koş:)


Örgüçantam'da görüverdim linki hemen koştum, klasik blogger hediye dağıtım yöntemiyle kazanana istediği kitabı göndereceklermiş. Benim gibi kitap meraklılarının uğraması gereken bi mekan. Durmayın linke tıklayın

24 Ağustos 2010 Salı

Tiramisu Tarifi

Tiramisu çoğumuzun sevdiği tatlılardandır, genellikle  evde yapmak yerine dışarından yemeyi tercih ederiz. Ama bu denenilmiş ve beğenilmiş tarif sayesinde artık sizde evinizde güzel ve lezzetli tiramisular yapabileceksiniz! (Sanki reklam verir gibi yazıyorum:)
Önce malzemelerimizi sayacağım daha sonra resimli olarak yapım aşamalarını göstereceğim:)
Malzemeler:
1 yumurta,
1 su bardağı şeker,
3 su bardağı süt,
Yarım bardak un,
1 paket vanilya,
1 çay kaşığı sıvı yağ,
200 gr. labne peynir,
Pasta tabanı yada 1 paket kedidili

Sosu için:
1 tatlı kaşığı nescafe
1 su bardağı süt


Yumurta, şeker,süt ve unu bir tencereye koyuyoruz. Bir çırpma teli vasıtası ile kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz.


Kıvamı koyulaşan karışımımızı ocaktan alıp, içerisine bir çay kaşığı sıvı yağımızı ve vanilyamızı ilave edip, soğuncaya kadar (yaklaşık 5-6 dk.) mikser yardımı ile çırpıyoruz.



Kremamız soğduktan sonra içerisine labne peynirimizi boşaltıyoruz.Yeniden çırpmaya başlıyoruz, labne peynirin karışıma yedirilmesi gerekiyor.


Ayrıca hazırladığımız neskafe ve süt karışımlı sosomuzu kedidillerimzii yada pasta tabanımızı ıslatarak kullanıyoruz.

Borcama dizdiğimiz soslu kedillerimizin üzerine yukarıda hazırlamış olduğumuz kremamızın bir kısmıı döküyoruz.


Üzerine tekrar soslu kedidili diziyoruz ve yeniden kremalıyoruz.


Son olarak ta üzerine kakao eliyoruz ve buzdolabına atıyoruz. 2 saat bekletikten sonra afiyetle ham hum yiyoruz:))

NOT: Pasta tabanı kullanarak yaparsanız tam yaş pasta kıvamında bir tat oluyor. 

21 Ağustos 2010 Cumartesi

Aktifoks'dan Yeni Haberler!

Daha önceki şu yazımda Aktifoks Ozonlu kremlerden size bahsetmiştim. Bir çok  faydası olduğu söylenen bu güzel kremi kredi kartına taksit imkanı olmadığından alamamıştım. Mail atıp böyle bir imkan sunup, sunamayacaklarınıda sormuştum. Aynı anda Biogreen adındaki markayada mail atmıştım, sonra ikisini karıştırıp biogreenede rezil olmuşluğum vardır:)
Ben akıllı o dönem illaki bi ozonlu yağ elde etme hırsıyla, hepsiburadadan Genozon adında bi markanın ozonlu kremini kullandım. Şişenin 4\1'ini ancak kullanabildim, çünkü tüm dünyada ki tozlar benim yüzümde gibiydi:))
Her neyse; konudan sapmayayım; kremin faydasını gören tanıdıklarım vardı, internettede çok olumlu yazılar okumuştum. Marka ozonla birleştirerek bir çok doğal ürün üretmiş. Üstelikkkk artık kredi kartınada taksit yapılabiliniyor. Denemek isteyen varsa buyursun, ben şampuanı ile işe başladım:) Sonuçları yazacağım.

16 Ağustos 2010 Pazartesi

Özlemişim Uyduruk İşlerimi Yayınlamayı :D


Efendim, ne zamandır elimi bişeylere atmıyordum ki sizlerde buna şaitsiniz, yazı postlarıyla geçiştiriyordum, en son yaptığım iş etkinlik içindi:) Yukarıda gördüğünüz rüzgar çanını 1 Tlcilerden almıştım sanırım 4-5 yıllık var, geçen yıl annem temizlikte atarken yakaladım. Ben bunu tamir ederim dedim, gördüğünüz gibi tamir oldu ve mutfak girişine asıldı, geceyi kim mutfakta geçirio belli olsun die:))


Nazara acayip inanıyorum, cüzdanımda, çantamda nazarı önleyen dualar,objeler taşımazsam içim rahat etmio. Haliyle ewde bundan nasibini alıyor.Gördüğünüz ev şeklindeki nazar boncuğunu finans bank vermişti, bende reklam yazısını boncuk boya ve mozaik jelle doldurdum ve kapattım(Promosyon sevmediğimden herşeyi bu şekilde kamufle ediyorum)
Nazarlığa filler olmazsa olmaz, bide ben fimodan daha önce at nalı şeklinde bi nazarlık yapmıştım,onuda takıştırdım sağına soluna. O gördüğünüz testi kılıklı şeyde bir ağaçtan alınmış, babacığım Balıkesirden getirmişti, hangi ağaç olduğunu unuttum, belkide Balıkesirden de gelmemiş olabilir:))
Nazarı kovalıyomuş:)) O sebeplen oda ev şeklindeki nazarlığımın üstündeki yerini aldı ve hepsi mutlu mesut eve gelen misafirlerimizin gözlerinden bizi koruyor:))

Haaa Erzurum dan bi arkadaşım geçen ay beni ziyarete gelmişti,ona bi paket hazırlasmıştım, içindebaşka şeylerde vardı, hele kutusu çok şirin olmuştu ama çeke çeke broşun resmini çekmişim:)
Herkese mutlu ve sağlıklı haftalar diliyorum...

9 Ağustos 2010 Pazartesi

İki Kitap Önerisi

Ne zamandır, üretim adına bir şeyler yaptığım söylenemez. Güya ders çalışmaya çalışıyorum. Genelde bu işlemi işyerinde yapıyorum eve gittiğimde yorgunluktan pek bişey canım istemiyor. Evdeykende kitaplara veriyorum kendimi. Şu ders çalışma işlemini bi bitirsem içimde kalan herşeyi yapacağım. Lakin ders çalışarak zaman geçirmek adına kendimi herşeyden soyutluyorum, kimi zaman buna bile vakit bulduğum söylenemez.

Sınavıma az bir zaman kaldı, Eylül yirmi altı... Malum Ramazan ayıda geliyor, oruç ve sıcak mükemmel bir ikili oluşturacak. Bu dönemde tek arayacağım soğuk bi su olacak ama Allah sabrını verecektir diyede kendimi şimdiden hazırlıyorum.


Gelelim öneride bulunuacağım kitaplara... Çoğunuz her ikisinide önceden okumuş olmalısınızi bana yeni kısmet oluyor. Kitap önerisinde bulunurken içeriğinden ziyade bende hissettirdiklerine yer veriyorum.

Daha önce Zülfü Livaneli nin kitaplarını hiç okumamıştım. Bu kitabını okuduktan sonra çok şey kaçırdığımı anladım. Kitabı okurken böyle bir ada da yaşamayı ve olası felaketlere karşı kitaptaki iyi karakterler gibi savaşmayı düşündüm. Kitabı çok sevdim herkese tavsiye ederim zaten çok kısa sürede okunacak bir kitap.



Benim muhteşem yazarım Khaleed Hosseinenin Bin Muhteşem güneş kitabından sonra, bu kitabınıda okuduğum için hiç pişman olmadım. Yazarımız ülkesinde ki sorunalrdan bizlere bahsetmiş ve orada kurulan dostlukları şahane anlatımıyla bize anlatmış. Diğer kitabında olduğu gibi Afganista nın savaş yıllarında ki zorlu yaşam koşullarını öfke, korku ve hüzünün harmanlandığı dokunaklı bir biçimde bizlere anlatıyor.

6 Ağustos 2010 Cuma

Bu Tutkuma Ne Olacak?

Beni tanıyan herkes bilir, ben öle kolay kolay bişeye sahip çıkan, sürekli onunla haşır neşir olan biri değilim. Anlık değişir, kararlarımda duygularımda!

Ama......

Ona tutkum çok uzun değil bi kaç ay öncesinde başladı. Artık 1 gün bile dinlemesem işimin rast gitmeyeceğine inanacak kadar abarttım :)
Bazı arkadaşlarım " Liseli kızlar gibisin" dese de kendimi alamaz oldum. Evet hiç farkımda kalmadı. Hatta bazı arkadaşlarım konserine gideriz, sen önde kendini Soner diye paralarken bizde sana güleriz bile diyor:)) Haklılarda....

Sesi  süper, duyduğum an hem kimyam hem dünyam değişiyor...

Şimdi bu yazıyı okuyanlardan bir ricam var; konserine giden, tanıyan yada karşılaşan olursa lütfen benim adıma ondan bişeyler alın:)) ve bana gönderin. Olmayan saçından bir tel olabilir, elinde tuttuğu kalem olabilir, imzası olabilir vs. her hangi bişey.... (Bu konuda Stildirektörüm Eda ve Organizasyonların kraliçesi Çelebim74üme güveniyorum)

Bide bana akıl fikir dileyin :)))

Resmi web sitesi için: www.sonersarikabadayi.com
Facebook                : S.Sarıkabadayı  
Twitter                    : Snr

Onu tanımayanlar varsa klibini izleyebilirler....

2 Ağustos 2010 Pazartesi

Fiyonk Aksesuar'dan Özür Diliyoruz.

Mayıs ayında duyurusunu yaparak başlattığımız etkinliğimizin katılımcılarını belirledikten sonra bildiğiniz gibi eşleştirme yaptık. 30 Haziranda yayınladığımız etkinlik eşleştirme listesinden bazı arkadaşlarımızın çekilmek istemesi üzerine, geriye kalanlara mail atarak etkinliğin akıbetiyle ilgili bilgi aldık. Herkes devam dedi ve bizde 08 Temmuzda yeniden eşleştirme listesi yayınladık. 14 Temmuzda da ürünlerimizi birbirimize göndererek, etkinliğimizi sonuçlandırdık.

Bazı sorunları olduğundan dolayı sadece 1 katılımcımız projesini eşine daha sonra göndereceğini, eşininde bu durumdan bilgisi olduğunu bize ifade etti.

Yanlız etkinliğin hem uyulması gereken kurallarına hemde gönderilmesi gereken süreyi epey aştığından tekrar katılımcı ile irtibata geçtim (mail yoluyla), kendisine geçtiğimiz hafta içinde ürününü yollayıp, yayınlamasını rica ettim ama bu gerçekleşmedi. Daha sonrasında kendisine attığım 2 mailede cevap vermediğinden konuyu burada açmak zorunda kaldım. Diğer katılımcı arkadaşlarımızın başta da projesini gönderen Fiyonk Aksesuar arkadaşımızın hakkına girilmesini uygun görmediğimizi ve gelenekselleşmiş olan etkinliğimizin devamında bu tür sorunlarla karşılaşılmaması için; Zoitsa arkadaşımızı diskalifiye ettiğimizi, bundan sonraki etkinliklerimizde yer alamayacağını buradan duyurmak istedik.

Konu ile ilgili, tek taraflı karar vermediğimi belirtmek isterim.Kesinlikle kişisel olarak algılanmamasını,hem etkinlik yöneticisi diğer arkadaşım Ojeli Parmakların hemde katılımcı Fiyonk Aksesuarın konu ile ilgili bilgi sahibi olduğunu ve verilen kararın ortak olduğunu bilmenizi isterim.

Burada mağdur olan sevgili arkadaşım Fiyonk Aksesuardan özür diliyorum. Bu durumun telafisinin yapılacağınıda bilmenizi isterim.

NOT: Henüz ne daha önceki maillerime nede bu yazıya kendisi dönüş yapmamıştır. 

Yetenek-sizin& Ojeli Parmaklar