8 Aralık 2009 Salı

Hz. Mevlâna'nın 736. Vuslat Yıldönümü


Her yıl binlerce kişinin izlediği törenler dün itibariyle başladı. Sevgi ve Hoşgörünün merkezi haline gelen Konya' mızı hem ziyaret edip hem de biletler bitmeden törenleri izleyebilirsiniz.
Şebi Arus günü için biletler tükenmiş durumda, çoğu günlerde dolu. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından etkinlikler düzenlenmiş durumda, bunun için ücret ödemenize gerek yok. Sadece sema ayini için ücret ödüyoruz. Gerekli açıklamalar http://www.konyakultur.gov.tr/ adresinde.


Etkinliklerin içeriği şu şekilde;
- 7-17 Aralık 2009: Selçuklu ve Osmanlı Mimari Bezemeleri Sergisi. Yer: Mevlana Kültür Merkezi
- 8-15 Aralık 2009 Saat 19.00. Yard. Doç. Dr. Yakup Şafak’tan Mesnevi Sohbetleri. Yer: Sultan Veled Salonu.
- 16 Aralık 2009 Çarşamba Saat 19.00. Dr. Faik Özdengül’ün konuşmacı olduğu “Rumi ve Aşkın Terapi. Mesnevî Öğretisiyle Ruhsal Terapi” programı. Yer: Sultan Veled Salonu.
- 15 ve 16 Aralık 2009 Saat 09.30-17.00. Büyükşehir Belediyesi - TÜRKKAD işbirliği ile düzenlenen “Güneşle Aydınlananlar. Uluslararası Şems-i Tebrizi” Sempozyumu.

SEMA TÖRENLERİ İNTERNETTEN CANLI YAYINLANACAK

Bu arada, Konya Büyükşehir Belediyesi, 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Hazreti Mevlana’nın 736’ncı Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri’ni www.konya.bel.tr internet adresi üzerinden canlı yayınla tüm dünyaya ulaştıracak. Sitede ayrıca daha önceki yıllara ait sema törenleri de izlenebilecek.

1 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

Muhteşem bir haber bu Allah'ım umarım giderim çok severim çok