20 Mart 2012 Salı

Samsung Forum 2012

Tüketici elektroniğinin yenilikçi ve lider gücü Samsung Electronics, bugün İstanbul'da gerçekleştirdiği ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgese’sinde faaliyet gösterdiği tüm ülkelerden uluslararası konukların katıldığı Samsung Forum etkinliğinde, farklı ve yeni ürün serilerini tanıttı. "Sınırları Zorlamak" felsefesini benimseyen şirket, bölgedeki pazarını büyütme stratejisini ve TV’lerden cep telefonlarına, tabletlerden dizüstü bilgisayarlara, fotoğraf makinelerinden, elektrikli ev aletlerine kadar birçok cihazın birbirine bağlanabilmesi ve içerik paylaşımı yapabilmesi için geliştirdiği teknolojileri aktardı. Teknoloji harikası sayısız cihazdan, akıllarımıza kazınan 2 tanesinden bahsedecek olursak:



Samsung ES8000 Smart LED TV: En Üstün Kalite ve İçerik

Samsung 2012'de müşterilerinin ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılamak için ev eğlencesinin sınırlarını zorluyor. Şirket 2012 ürün yeniliklerini üç ana grup üzerinden açıkladı: Akıllı Etkileşim, Akıllı İçerik ve Akıllı Gelişim. Daha fazla içerik sunan yeni ürün serileri, daha akıllı ara yüz, kumandasız kontrol ve inanılmaz bir resim kalitesi ile çarpıcı bir tasarıma sahip.

Samsung ES8000 LED TV tasarımı, kavisli şık ayak ile tamamlanarak ekran boyutu 75 inç'e kadar büyütüldü. Samsung ES8000'in içindeki çift çekirdekli işlemci ile kullanıcılar bir yandan web üzerinde gezinirken, diğer yandan birkaç uygulamayı çalıştırabilir veya indirme işlemi yapabilir. Ayrıca, sektörün tercih ettiği TV uygulamaları platformu olan Samsung Apps üzerinden de çeşitli içeriklere ulaşılabilinir.

Samsung ES8000 Smart LED TV ve Samsung ES7500 Smart LED TV serilerinin her ikisi de, 2D veya 3D olarak net görüntüler sağlayan en ileri teknolojilere sahip. Samsung ES8000’deki Micro Dimming Ultimate işlevi, görüntüyü yüzlerce parçaya ayırarak analizini yaparak her parça için gerçek zamanlı olarak LED arka ışığını ve video sinyalini optimize eder. Bunun için düşük tonlardaki alanlarda beyaz tepe noktalarını artırır. Bu işlem sonucunda genel parlaklıkta yüzde 20 artış elde edilir ve böylece ev eğlencesi tutkunlarına daha zengin renkler, daha parlak görüntüler ve daha yüksek kontrast oranları sağlanır. Bu teknoloji ile aynı zamanda hale etkisi ve ışığın yayılması ile ilişkili olan görüntü bozulması sorunlarının da önüne geçiliyor.

Samsung ES8000 ve Samsung ES7000 LED TV'ler müşterileri Smart TV teknolojisinin geleceğine hazırlayan üç temel felsefeyi içeriyor:

• Akıllı Etkileşim (Smart Interaction)

Akıllı Etkileşim; Smart TV sahiplerinin TV'leriyle Ses Kontrolü, Hareket Kontrolü ve Yüz Tanıma özellikleri sayesinde kullanıcıların TV'leriyle iletişim kurmalarını mümkün kılıyor. Örneğin, Samsung'un öncülüğünü yaptığı 2012 model Smart TV’lerde yer alan dahili HD kamera ve çift-mikrofon sayesinde tüketiciler sadece "Hi TV" diyerek ses kontrolü’nü aktive edebilir, sesi açıp kapayabilir, "İnternet Tarayıcı" diyerek çevrim içi olabilir, uygulamalara girebilir, yalnızca bir el işaretiyle internette gezinip, arama sonuçlarından seçimlerini yapabilir.

• Akıllı İçerik (Smart Content)

Samsung Smart TV’nin odağında, tüketicilerin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak üzere zengin ve kişiselleştirilmiş bir içerik sunmak var. Angry Birds, Discovery Channel da dâhil olmak üzere şu anda dünya çapında bulunan 1.400’den fazla Smart TV uygulamasına ek olarak Türkiye'de erişilebilen Warner Bros., RHI Entertaintment, Walt Disney ve National Geographic 3D içerikleri ile, CNN Türk; İşTV gibi yüzlerce uygulama da Türk kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Üstelik Samsung’un AllShare özelliği sayesinde tüketiciler tüm bu içeriklere diğer akıllı cihazlarından da erişebiliyorlar.

• Akıllı Gelişim (Smart Evolution)

2012'de üretilen Samsung Smart TV'ler TV ve yayın teknolojisindeki uzun vadeli gelişmelere göre güncellenebilecek şekilde tasarlandı.Dünyada ilk defa ve sadece Samsung tarafından sunulan Akıllı Gelişim teknolojisi ile Yonga üzerinde bulunan on-chip sistemi sayesinde, her yıl yeni bir TV almaya ihtiyaç duymadan, yeni teknolojileri hâlihazırdaki TV'nize entegre edebilirsiniz. TV’nin arkasında bulunan basit bir soket ile Samsung Evolution Kit (Gelişim kiti), cihazınızı en son ve en harika TV teknolojisi ile güncellemenizi mümkün kılmak için tasarlanmıştır.

♥♥♥
                      
Galaxy Beam: Hareket Halindeyken Paylaşılabilen Multimedya Deneyimi

GALAXY cep telefonu serisinin en yeni üyesi Samsung GALAXY Beam, kullanıcıların multimedya içeriklerini diledikleri yerde, geniş projektör perdesinde görüntülemelerine ve paylaşmalarına olanak sağlayan bir projektör özellikli akıllı cep telefonu. Samsung GALAXY Beam kullanıcılara; fotoğraf, video veya diğer dijital içerikleri, aileleri ve arkadaşlarıyla anında paylaşma olanağı sunuyor. Cihazda kayıtlı içeriği doğrudan duvara, tavana veya o an yakınınızdaki düz yüzeylere yansıtarak, herkesin eğlenceye katılmasını sağlayabilirsiniz.

Samsung GALAXY Beam'in ultra parlak 15 lümenlik projektörü, kullanıcılara hayatın unutulmaz anlarını anında, kristal parlaklığında ve dış ortamlarda bile paylaşma olanağı veriyor. Video klipler, haritalar, işle ilgili bilgiler, oyunlar diğer bir deyişle kapsamlı birçok multimedya içerik Samsung GALAXY Beam ile 50 inçe kadar geniş bir perdeye/yüzeye yansıtılarak istendiği anda yüksek çözünürlük ve netlikte izlenebiliyor. Cihazda projektör özelliği için özel bir uygulama yer alıyor. Bu uygulama içerik seçimini kolaylaştırıyor ve projektörü yalnızca birkaç basit adımda devreye sokuyor.

 
Bilgilendirme yazısı olduğundan YORUMA KAPALIDIR.