31 Mayıs 2010 Pazartesi

Hayalini Kullan, Hobini Göster

Yeni bir etkinlik ile canlanma zamanı geldi diyorsanız Ojeli Parmaklarımla ortak hazırladığımız bu etkinliğimize hepiniz davetlisiniz.

       


Gelelim etkinliğimizin konusuna; belirlediğimiz materyallerle ortaya bir ürün çıkaracağız. Daha sonra katılımcılar arasında yapılan eşleştirme ile birbirimize hediye edeceğiz.

Amacımız; elimizde ki malzemeleri hayal gücümüzü kullanarak nasıl kullanabileceğimizi göstermek.

Etkinliğin Detayları:

Kullanacağımız materyaller:

1- Dal Parçası

 








2- Kağıt Havlu Rulosu












3- Kurdele

 








4- Çengelli İğne








5- Gazoz Kapağı


Nerede kullanacağınızı, nasıl uygulayacağınızı kendiniz hayal edin. İster bir taşın üzerine, ister kumaşın, isterseniz camın üzerine birbirinden güzel ve kullanışlı tasarımlar yapın.Aynı projede yukarıda saydığım bütün malzemeleri kullanmanız gerekmektedir.

Katılacağınızı bildiren yorumlarınızı bana yada Ojeliparmaklarıma iletebilirsiniz. Ayrıca yetenek.sizin@gmail.com ve yesimozdemir@gmail.com adreslerinede mail atabilirsiniz.

Herkese şimdiden kolaylıklar diliyorum.
Etkinliğe Katılım Tarihleri: 31.05.2010 ve 11.06.2010 arasındadır.
Uygulama Başlama Tarihi: 12.06.2010 ve 30.06.2010 arasındadır.
Yapılan Ürünlerin Sergilenme ve Taraflara Ulaştırılması: 01.07.2010-07.07.2010 arasındadır.

Herkesi bu güzel etkinliğimize bekliyoruz.

28 Mayıs 2010 Cuma

Yağmurla Yenilenen Tshirt :)

 Dün Konya'da nasıl bir yağmur yağdı anlatamam, resmen yollardan olu oluk su akıyordu. İşten eve gidene kadar feci bir şekilde ıslandım. Eve girer girmez kendimi battaniyenin altına attım. Isındıktan sonra bir çorba yaptım içtim, çayımı demledim annemle beraber tvnin karşısına (Yaprak Dökümünü) izlemeye başladık.

Dışarı çıkamayıp evde tv karşısına mahkum kalınca bari bişeyler yapayım dedim. Sabahleyin giynecek kıyafet ararken bir sürü siyah tshirtüm olduğu fark ettim. Birini renklendirmem lazımdı. Aldım elime tekstil kalemlerimi başladım kelebek çizmeye bide baktım sabah üzerimdeler:)

*************************************************************************************************************
Kalem İle İlgili Sorulara Cevabım :)

 3 farklı marka ve cins tekstil kalemim var.

1) Uhu Marka Simli Tekstil Kalemi

Daha çok simli yapıştırıcılara benzeyen bu ürünün simli olarak kullanımda pek güzel sonuçlar elde etmediğini ama hiç yoktan iyi olduunu belirtmek isterim.

2) Bryunzel Marka Tekstil Kalemi

Keçeli kalemden ayrı tutamayacağınız, bazı kumaşlara uygulaması zor olan bir kalem. Ama en çok tercih edilen ürün olduğunu da hatırlatmak isterim.

3)Amos Marka Tekstil Kalemi

Şuan ki tshirtümü de bu kalemler vasıtası ile boyadım. En çok bunaraı kullanıyorum, az kaldığı içinde üzülüyorum. Siyah olan kontör kalemi; kenar uygulamalarında kullanılıyor daha katımsı bir yapısı var. Bir de simli olan var ( Daha önce şu yazımda kullanmıştım) Diğerleri normal renkler. Ayrıca ütü ilede transfer yapılıyor.

 Suya karşı dayanıklılığını test etmek için, hepsini bi kumaşın üzerine boyadım ve 1 gece suda beklettim, sonrada çitiledim ama en küçük bir akma olmadı!!! 

Yüzük Mimi


Öle abartacak kadar çok yüzüğe sahip değilim, zaten çoğu ya hediye ya ucuz yada kendi yaptıklarım. Buna rağmen saat ve yüzük vazgeçemediğim aksesuarlarım:) sizde benim gibiyseniz mimleyin merak ettiklerinizi, kimde ne var hep beraber görelim.

Mimin kuralları;

1- Yüzüklerinizin fotosunu çekmek
2- Merak ettiğiniz kişilere göndermek.

Buyrun Benim Yüzüklere Yakından Bakmaya:








Kimleri Mimledim:



Veeee cevaplamak isteyen herkese gitsin.........


Oyuncak Bebek Yüzüğüm

Çılgın yüzük yapmaya devam ediyorum.  Kinder Süprizden çıkan oyuncak kızlardan birini human takı kapsamında parmağıma geçirdim. Bebeğin kıyafetinin rengine hayran olmuştum, bulduğum bi yüzük aparatına iliştiriverdim.

27 Mayıs 2010 Perşembe

Lösemiye Karşı Tek Yürek



LÖSEV önderliğinde, gerçekleştirilecek olan 9. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası’nı büyük bir coşkuyla kutlamaya devam ediyoruz.

2 Haziran Çarşamba Günü Konya Çamlı Köşk Önünde saat 10.00’da buluşmak dileğimizle…

Gelin hep birlikte Lösemiye karşı tek yürek olalım çocuklarımız için düzenleyeceğimiz bu etkinlikte onların sevinçlerinin bir parçası olalım.


NOT: Mailime gelen bilgiyi sizinle paylaşmak istedim. Sanıyorum her ilde yapılacak olan bir etkinlik. Katılamayacağım için çok üzgünüm,Konyalılar için hafta içine denk gelmesi çok kötü olmuş.

Sonunda Aradığım Rimeli Buldum


Çok fazla makyaj yapan biri değilim ama en azından sabahları rımel ve siyah kalem çekecek kadar vakit bulabiliyorum. Bir türlü kirpiklerimi uzatan istediğim gibi duran bi rimel bulamamıştım, taaa ki Pastelle tanışana kadar.
Abartamayım ama resimde ki kızınki kadar oluyo kirpikleriniz.  Fiyatı da oldukça uygun 9.90Tl.
Herkese taviye ederim, ucuza güzel ve uzun kirpik istiyorsanız Pastel Express Volume'yi deneyin derim.


**************************************************************
Pastel Matlaştırıcı Jel

Rimeli alırken bide pastel matlaştırıcı jel almıştım. Tam kullandım desem yalan olur, kremsi hafif bir yapısı var, bunun yapısına benzer bi fondotenim vardı ama yüzümde pul pul duruyordu.Sürerken yaptığım makyajı mahvedecek sanmıştım ama korktuğum gibi olmadı.
Makyajınızıda sabitliyor, bunuda tavsiye ederim.


26 Mayıs 2010 Çarşamba

Stil Direktörü'nden Süpriz

Bu yazımı yanlış anlayacak ve yorumlayacak bir çok kişi çıkabilir. Çünkü Stil Direktörüm Edi'min seveni kadar kıskananı da çok.

Kendisiyle sadece mail ve yorumlar aracılığı ile haberleştiğimi belirterek yazıma başlamak istiyorum. Kendisini ne reeelde görmüşlüğüm vardır, nede konuşmuşluğum! Buna rağmen sahip olduğu enerji ve sıcaklığı hissetmeyen kimse yoktur diyorum!!!

Sanal alemden bir çok dost edindim, hepsi el üzerinde tutulmayı hakden insanlar benim için.
Edi'm de onlardan biri!
*****************************************************************************
Neyse bu kadar yeter aramızda ki bağı kıskananların nazar değmesini istemiyorum:) O zaten benim onu ne kadar çok sevdiğimi biliyor! Kem gözlere karşı nazar boncuğumuda  ihmal etmeyeyim.

Geleyim sadede;
Marilyn Monroeli plastik yüzüğümü çok beğendiğini söyleyen Edi'me kendisine bunu hediye etmek istediğimi söyledim. Beni kırmadı ama,altında kalmayacağını belirterek kabul etti.
Yolladığı birbirinden güzel hediyeler ve büyük jesti karşısında büyük bir mahcubiyet duydum. Bir karşılık beklemiyordum ama ne yalan söyleyeyeim mutluluktan da uçtum:)




Şu arılı çikolatayı görünce yaptığım yorum şu oldu " Çikolotası da kendi gibi süslü  "


Kalemim çalışma masamda ki yerini, yüzüğümde parmağında ki yerini çoktan aldı.


Beni mutlu ettiğin için ve seni tanıma fırsatı verdiğin için çok teşekkürler EDİ'm.

25 Mayıs 2010 Salı

Plastik Yüzük Serisine Devam


Son yaptığım iki yüzük. Biri bulutlar ve şimşekleri içeriyo diğeri çiçekli dallı budaklı....

24 Mayıs 2010 Pazartesi

Dilek ağacı Broş

Teli kıvırdım üzerine renkli boncuklar taktım ve kendime dilek ağacını anımsatan bir broş yaptım.

21 Mayıs 2010 Cuma

Yeni Saksım

Seri yapmaya devam ediyorum. Yeni saksımı deniz özlemimi gidermek için okyanus figrleri ile süsledim. İçinede reyhan ektim:)

20 Mayıs 2010 Perşembe

Kuş Yuvası



Kuşun yuvasında 3 tane yumurtası varmış, bir kızda bunu parmağında taşırmış :) buara yüzükelere kafayı taktım, nette gördüğüm bu yüzüğü yapmazsam olmazdı. 50-60 cm aldığım çiçek telini yuvarlak formada kıvırdım. İçerisine sıcak silikon ile 3 tane minik inci yapıştırdım. Altına yine ayarlanabilir hazır yüzük aparatlarından yapıştırdım. Aslında yüzük aparatını tellede sarabilirdim ama parmağı rahatsız eder die yapıştırmak zorunda kaldım.

Pasta Dilimli Yüzükler




İri pasta dilimi şeklinde ki yüzüklerin biri kendim için biride Yeşim'im için.

Yeni Plastik Yüzükler




Yeni üretim yüzüklerimden toplu bir görünüm sundum. Ayrıntılı resimlere pasajımdan bakabilirsiniz.

18 Mayıs 2010 Salı

Plastik Yüzüklerden Toplu Görünüm


Burdan 3 tanesinde bi takım bozukluklar var ama modelleri hoşunuza giderse aynılarından yapılıp, pasaja ekleyeceğim.
Bozuk Olanlar:
1- Kelebekli
2) Marilyn Yazılı Olan
3) Yıldızlı
Bunlar ve daha fazlası için tık tık

Civcivli Yüzük



Ürün pasajda ki yerini makul bir fiyata, ekstra hediyesi ile almıştır.

Otantik Çizimli Yüzük

Pasajdaki yerini ürünümüz makul bir fiyata almıştır hemde yanında ekstra hediyesi ile beraber.

Marilyn Monreo Yüzük


Plastik yüzüklere devam ediyorum, bunlar en kısa zamanda pasajda da yerini alacak. Tabi sizlerin istekleri doğrultusunda. Uygun fiyattan satışa çıkaracağım.
Elimin tombik görüntüsü için özür dilerim.


SATILDI

Ekleme: Pasajdaki yerini ürünümüz makul bir fiyata almıştır hemde yanında ekstra hediyesi ile beraber.

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Fimodan Stampa

Artan ve rengini sevmediğiniz fimolarınızı değerlendirme yöntemi. Kendinizce şekiller vererek güzel stampalar yapabilrisiniz. Ben öyle yaptım craft etkinliklerimde kullanmak üzere bir kenarda bekliyorlar. Hem artanları değerlendir hemde yeni işlevsel malzemeler kazan...

Plastik Yüzüklerim

Küçülen kağıttan yapılan güzelim yüzükleri görünce içimiz gitmişti Yeşim'imle ben hemen kolları sıvadım, bir kaç yanlış deneyimden sonra bu iki yüzüğü düzgünce çıkarabildim. Desenleri alede acele elimle çiziverdim hatta yazının tersten nasıl okunacağını bile hesap etmemişim. Zaten önemli olan ortaya çıkarabilmekti, bilmem başarmışmıyım ?

16 Mayıs 2010 Pazar

Zülfikar'ın Hükmü - Saygın Ersin

Bugün bu kaçncı kitap yorumum bilemiyorum ama bitmiş ve aylardır beni bekleyen yorumlarımı da araya sıkıştırmam gerekiyor. Adını ve öyküsünü unutmadığım kitapların zihnimde bıraktığı izleri paylaşmak istiyorum.
Epikfantastikçilerin dikkatine!
Yine epikfantastik serinde beğeneceğinizden emin olduğum bir kitap daha. Saygın Ersin'in kurgusu çok güzel. Alışageldiğimizin dışında, farklı kimliklerle dikkatimizi çekecek bu kitabın ilk başlarında zihninizin karışması muhtemel! Önce farklı bir konuyla başlayan kitabın ikinci bölümünde güncel bir konu dikkatinizi çekiyor. Acaba kitabın sayfalarımı karıştı diye aceleyle sayfaları karıştığınızda anlıyorsunuz bir bütün olduklarını. Birbirine eklenen ve kusursuz anlatımıyla sizi sıkmayan güzel bir kitap. Zülfikar'ın Hükmününde serisini olduğunu belirtmeden geçmeyeyim.

Alacakaranlık Serisi

6-7 ay önce bir Alacakaranlık/Twillight furyasıdır dönüyordu. Epikfantastik kitap serisind;e Zülfikar'ın Hükmünden sonra beğendiğim kitaplardan biri. Bian insan vampir olmak ister mi? Her gördüğü beyaz tenliye acaba vampirmi edasıyla yaklaşır mı? Bir aralar yapıyordum bunu :) Hatta olayı abartan bir arkadaşım "Edaward" diyerek her gün başımın etini yiyordu. Kendi evli olmasına rağmen adama platonik bir aşk ile bağlıydı! Kocası da bundan haberdar.... Alev'im evet senden bahsediyorum :)
Kısa süre sonra sineması çıktığında ben 2. kitabını okuyordum. (Alev 4.kitabını. Dayanamdığım yerlerde ona soruyordum bundan sonra ne olacak diye:)   Sinema filmini izlediğimde hiç başarılı olmadığını bulmadığımı söylemek istiyorum, kitabı filminden şahane....
Eğer okumak isterseniz filmini izleyerek geçirdiğiniz zamana değmez!

Afrikalı Leo & Doğunun Limanları - Amin Maalouf


Kitap yorumlarıma bakarken atladığım kitapları fark ettim, bir çoğunu hatırlamakta bile güçlük çekiyorum. Ancak kitabın kapağını görünce aa ben bunu okumuştum oluyorum. İçeriği hatırlamakta arka kapaktan faydalanıyorum. Neyse bu kitapları okuyalı baya oldu. 
Doğunun Limanları incecik, Afrikalı Leo bayağı kalın bir kitap. Amin Maaloufun okuduğum 2 kitabındada ilk başlarında sıkıldığımı hatırlıyorum ama sonrasında bayıldığımı itiraf etmeliyim. Farklı kitap okumak isteyenleri içine alacak kitaplar.

Piraye - Canan Tan

Elinize aldığınızda bırakamayacağınız, ne olacak acaba diye merakla sonunu beklediğiniz ve bir nefeste okuyacağınız bir kitap. Birde benim gibi son dönemlerde duygusal takılıyor, her acıklı sahneye ağlıyorsanız, sonunda gözyaşlarınız sel olacak, boğazınız düğümlenecek.

Canan Tan'ın daha önce Yüreğim Seni Çok Sevdi kitabını okumuştum. Kitabın ilk başlarında Piraye ile yakın özellikler yakaladığımı düşünsem de yanılmışım.

Aşk romanı okumak, Diyabakır'ı tanımak istiyorsanız kaçırmayın. Zaten bir gecede sizi uykusuz bırakıp, alıp uzaklara götürecek bir kitap.

Not:
Bu aralar her sahneye ağlamamı açıklayamıyorum. Geçen gün Parmaklıklar Ardındayı izlerken Kutsişin ölümüyle yıkılan Özge' nin haline saatlerce ağladım. Yine Umut filminde kaç saat ağladığımı hatırlamıyorum. Bin Muhteşem Güneş'te de... Sanırım ölüm sahnelerini yüreğim kaldırmıyor.

14 Mayıs 2010 Cuma

Konserve Kutusu

Konserve kutusunu kimsenin atmayıp güzel güzel süslediğini görünce bir girişimde bulundum. Bu sefer içime sindi. 2 kat beyaza boyadım, üzerine peçete kardeşliğinde değiştiğim peçetelerden birini yapıştırdım. Su bazlı vernik attım. Böyle boy boy bi kaç tane daha yapıp içini çiçeklerle doldurup işyerindeki masama dizmeyi düşünüyorum :)

Bu arada geçenlerde kim sormuştu hatırlamıyorum ama transferi ve verniği yerinden sökecek bir madde buldum buyrun burdan

13 Mayıs 2010 Perşembe

Kot Şort Yapıyoruz...

Yaz geldi, sezon açıldı, bizlerinde açılma vakti geldi :) Şort bu sene çok modaymış, helede paçası kıvrıklar. Ben modasını diktikten sonra öğrendim.
Malumunuz giymekten biraz eskimiş kotumu kesmekle başladım işe, sonra kıvırınca hoş durduğunu gördüm kıvırıp kenarlarını elimde içinden diktim.
Cep kısmınada simli tekstil kalemi ile minik noktalar yaptım, daha önce aynı yerde taşlar vardı. Onun oluşturuğu
izleri kaybetmek ancak bu şekilde mümkün oldu.

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Bu Bloglarda Benim Tatlılarım


Şüphesiz ki bana bu ödülü gönderen; sevgili Ojeli Parmaklar ve Atolye Kedi de tatlılarım arasında hemde ballı kaymaklı:))

Diğer tatlılarımın bloglarıda:


DAha buraya adını yazmadığım bir sürü blog var tatlımın tatlısı:))