3 Eylül 2009 Perşembe

AŞK İLE YÜREĞİM SENİ ÇOK SEVDİ

Başlığa bakınca aşk ile birine bağlanıldığı anlamı çıkıyor.Sakın öyle anlamayın sadece iki farklı kitabın ismi bunlar. Biri bu seneye damgasını vuran, okunma rekorları kıran Elf Şafak/ Aşk diğeri de Canan Tan/Yüreğim Seni Çok Sevdi.
Her ikiside mükemmel bir aşkın izlerini taşıyor. Okumayanlar için şiddetle tavsiye ediyorum her iki kitabıda!

Aslı ve Murat adında iki gencin aşkını anlatıyor kitapta. Okadar güzel anlatmış ki sanki onların yanında yada kitabın içindeki karakterlerden biri sanıyorsunuz kendinizi. Bir solukta bitecek kitap derler yaa, aynen öyle iştee...
Murat gibi kocam olsa diye çok dua ediyorum:) Güzel bi karakter çizilmiş, günümüzde böyle bir insanla karşılaşmak zor gibi! Bide Bursa okadar güzel anlatılmışki, kitabı okurken bide Bursa'ya aşık oluyorsunuz! Okumayanlar için kitapla ilgili fazla ayrıntı vermek istemiyorum. Sadece Murat'ın Aslı'ya olan aşkını anlatan şu güzel dizeleri paylaşmak istiyorum.
"Yüreğim seni çok sevdi,
O yürek talan,
O yürek yangn yeri,
O yürek seni istiyor,
bir tek seni.."

Kimsenin elinden düşürmediği ve son günlerde birilerine tavsiye edebileceğiniz en güzel kitap. Bütün olarak  Mevlana ile Şems arasında ki dostluğu anlatsa da, içinde bir çok hikaye var. Sarhoşundan,fahişesine,zaliminden,iyisine,geçmişten, günümüze kadar uzanan bir çok hikaye... İnsan içinde kaybolup gidiyor. Mucizevi duygular içinde tutulup kalıyorsunuz bu romana.
 Konya da oturup, doğma büyüme buralı olmama rağmen bu kadar bilgiye sahip değildim. Sanırım Mevlana' yı ilk ziyaretimde farklı gözlerle bakacağım etrafa. İnsan burnunun dibinde ki güzelliklerin ve ayrıtıların farkına varamıyor hiç bir zaman!
Kitap ta Şemsi Tebrizi' nin 40 kuralı da yazıyor, hepsi bi yerlere not edilip, ezberlenesi cinsten. Hayata dair ders çıkaracağınız kavramları taşıyor.
Her iki kitabıda okuyup, kelimeleri arasında huzurla dolaşmanız dileğiyle...


4 yorum:

Marifetli Muallim dedi ki...

aşkı okudum bayıldım sırada yüreğim seni çok sevdi vardı kitapçıya gittim almaya canan tanın pirayesini görünce onu aldım bitirdim şimdi bunu alıcam pirayeyi okumadıysanız tavsiye ederim çok güzel anlatılmış aşk dediğiniz gibi kitabın kahramanlarından biri oluyor insan pirayedede diyarbakır anlatılmışş harikaydı

YETENEK-SİZİN dedi ki...

pirayeyi çok duydum ama en son yürekler ölür içinde süper diyorlar.

Marifetli Muallim dedi ki...

hepsini bir anda okuyasım geliyor benimde bu ara sanırım canan tan ile devam edeceğim

evli ve cocuklu dedi ki...

Nadireciğim Yüreğim Seni Çok Sevdi çok güzel bir kitap fakat keşke Piraye den başlasaydın:) Hoş bu iki kitap birbirinin tekrarı gibi! Ama..."En Son Yürekler Ölür" organ bağışıyla ilgili harika bir hikaye. Kitabı okurken ağlamak garanti!