18 Ekim 2009 Pazar

Kolay Kumbara Yapalım, Zenginleyelim




Para biriktirme alışkanlığına sahip değilim.Bu alışkanlığı kazanmak için, geç de olsa bir atak yaptım. Kendime bir kumbara icat ettim:) Nasıl mı?
Yaprak Çay yada Tomurcuk çayların teneke kutusunu 2 kat olarak boyadım. Üzerini gönlüme göre şekillendirdim. Kapağına bıçakla 1 lira girecek kadar delik açtım.Yaptığım işlem bu kadar basit, zaten görüntülerden de ne kadar kolay olduğu anlaşılıyor:))
 Şimdi hergün 25 kuruş koyarak zenginleyeceğim:)  Malum bu devirde tutumlu olmak gerekiyor; bankacı bir arkadaşım kumbarasına eline geçen bozuklukları atarak altın aldığını söylemişti. O günden beri  kumbara yapma hayaliyle yaşıyordum:) Kutuda biriken paralarım altın alacak paraya ulaşınca hemen kuyumcunun yolunu tutacağım. Şuan içinde 1.75 kuruşum var:) Daha çok çalışmam gerek çooook.
Keşke diyorum; çocukluğumda ailem bana bunu aşılasaymış.




3 yorum:

sesiber dedi ki...

Çok çok güzel olmuş. Ben de yapmıştım, ne zamandır mutfağımda kullanıyorum. Ama benimki daha uyduruk ve kolay :)) Neşeli bir çorabın burun kısmını kesip kutuya giydirdim. Alttan da toplayıp, diktim.

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Arada daha yüksek meblağlar atın içine bence :)

YETENEK-SİZİN dedi ki...

:) sesiber eminim senin yaptığın benimkisinden kat kat güzel olmuştur, güzel yorumun içn teşekkür ederim.
Sayın Recep Hilmi Tufan; hedefimi araba almaya odaklayınca daha büyük paralar atacağım;) şimdlik altınım olsun yeter:)))