2 Ekim 2009 Cuma

Ordan Burdan....

Son günlerde bloga yazı yazma aşkım arttı. Bugünde kendimden bahsedeyim dedim. 24 yaşındayım ve bilgisayar teknikeriyim, Konya'lıyım. Şuan bi kurumda yönetici asistanlığı yapmaktayım. Bu bilgiler yeterli sanırım:)
Ramazandan beri bir hastalığa tutuldum ki sormayın. boynumda inanılmaz bir ağrı ile kıvranıyordum. Doktora gittim 15 günlük fizik tedavi ve 6 ay antidepresan kullanmam için ilaç verdi. Fizik tedavim yeni bitti, ilaç kullanmaya devam ediyorum. Tam bunu atlattım derken, gribe tutuldum. 1 haftadır da burun akıntısı çekiyoum.Mendille dolaşmaktan bıktım, Sürekli silip durmaktan burnum kızardı:) Ama grip için öyle bir çayım var ki beni bir günde yorgunluk ve halsizlikten arındırıyor. Önce çayımın bir tarifini sizlerede vereyim. Tadı çok nefis...

Malzemeler
3-4 su bardağı su
1/2 Ayva
1/2 Limon
1 Tutam Ihlamur
1 Tutam Rezene
1 Tutam Papatya
1 Adet Kabuk Tarçın
2-3 Tane Karanfil
Yapılışı
*Tencereye 3-4 bardak su eklenir.
*Ayvanın yarısı yıkandıktan sonra dilimlenir.(çekirdek kısmıyla birlikte kullanınız)
*Limonda aynı şekilde dilimlenir.
Bütün malzemeler suyun içerisine bırakılır.
*Yaklaşık 10 dakika kaynatılır. 5 dakika demlendikten sonra isterseniz şekerde ilave edilerek çay gibi tüketilir.

Çayımı demledim bir kupaya doldurdum,kucağımda bir su torbası, üzerimde 2 tane yorgan, sabaha kadar kendime geldim. Tabiki etkisi devam ediyor ama işe gelebilecek kadar güçlüyüm, en azından ayakta durabiliyorum.
 Buarada yeri gelmişken enfes yemek tarfilerinin yayınlandığı, küçük bir mutfak dekorasyonunun yapıldığı oyunda yer alıyor Morbiber sitesinde...Bende yelkensevda1983 nicki ile birkaç tane tarif yayınladım. Buda sitenin ekran görüntüsü.


Konudan konuya atlıyor gibi olacağım ama 1 ay sonra Kpss sınavı için kursum başlıycak. Bu sınava 2 kez girdim aman aman başarı sağlayamadım. Bu sefer azimle çalışmaya karar verdim. Bir sürü kaynak aldım. Defterler, renkli kalemler ilkokul çocuğu sevinciyle kendimi hazırladım. Bu sefer ki sınava ciddiyetle hazırlanmam gerekiyor. Oyüzden kasımdan itibaren netle de alakamı kesmeyi düşnüyorum:( Arkadaşlarıma ve sosyal hayatıma 1 sene veda etmem gerekecek! En çokta yaptığım minik işleri özlüycem.
Neyse şimdiden içimi karartmayım belki küçük kaçamaklar yaparım:)
Dün teyzem geldi benim çeyizleri ortaya serdik hepsine baktık.. Neler varmış diye bende göz gezdirdim. Bi kaç lif, fiskos masası örtüsü, pike takımının resmini çektim. Ama ne kadar net çıktılar fikrim yok. Yarın onlarıda yayınlarım. Şimdilik veda edeyim, yarın görüşmek üzere...

3 yorum:

umudunmaceraları dedi ki...

Hasta olunca en son çare ilaç kullanırım, öncelik bitkilerdedir. Elma, tarçın ve ıhlamuru kaynatıyorum genelde

YETENEK-SİZİN dedi ki...

aynen bende ama bazen mecburiyetten kullanmak zorunda kalıyoruz.. lavanta yağınıda tavsiye ederim. sakinletirici, ferahlatan bir kokusu var.

Stil Direktoru dedi ki...

süperdir sadece hasta değilken de içke gerek