31 Ocak 2010 Pazar

Bir Blogger Buluşması Daha.....

Daha önceki blogger buluşmamız da tekrar bir araya geleceğimizi yazmıştım. Hepimiz (Aşk,çikolata( Emine) hariç) öyle bir dünya telaşına dalmışız ki ziyaretimizi unutmuşuz. Birbirimize telefon zinciri kurduk ve saat 12.00 civarında, yataktan apar topar kalkarak, acilen hazırlanarak Gülay ablanın evinin yolunu tuttuk:) Malum herkes kendince program yapmış, kimimiz unutmuş, vs. vs derken 3 kişi olarak gittik. 

Önce Gülay ablanın evinin alt katında ki dikiş atölyesine girdik. Şirin bi odaydı, oradan çıkmayı canımız istemedi. Yazık Gülay ablacım üst kattan bize servis indirdi. Ona yardım etmek için üst kata çıktığımda sıcacık,misafirperver ailesi ile tanışma fırsatını yakaladım. Annesiyle kısacık sohbet ettik.Babası, annesi,gelinleri ve kardeşi çok güzel ve güleryüzlü insanlardı.  
Gelelim detaylara...
Sıcacık yanan sobanın üzerinde kaynayan çayın yanında mis gibi su böreği,rus salatası ve harika ve değişik bir tat olan haşhaşlı revani vardı. Et yemediğim için tadına bakamadım su böreğinin ama görüntüsü harikaydı.




Çay faslındayken fotoğraf çekinelim dedik, makineyi otomatiğe aldım, yanlışlıkla 2 sn.yeye ayarlamışım ben gelip oturunca şak patladı flaş. O yüzden böle garip çıkmışım ben:(




Bakın bensiz halleri ne kadar güzel:)

Neyse, Emineciğimle benim gözüm hep atölyenin duavarında ki objelere takıldı.



Emine bu laleli pencereyi çok beğendi.




Terziliği ipliklerinden belli:)



Karelere sığmayan o kadar çok süs var ki amaaa benim favorim aşağıdaki oldu.


Minyatür bir terzi odasından anahtar askısı. Eee bir terzide böyle bir askı olması şaşırtıcı değil!Kenardan görünen balıkta Gönüldenele'nin hediye ettiği nazarlığı.



 Bu pencerenin tam önünde dikiş makinesi var. Gülay Ablacığım dikiş dikerken böyle bir manzarayı da izliyor. 



Yüreği büyük gönüldenelem bu laleleri almış ev sahibesine.... Ne kadar alımlı ve şirin duruyorlar. Bende çiçeğin rengine uygun bir çanta hediye ettim kendisine:))



Bunlar bahçede ki kardelenler, Konya'ya kar yağmadı ama onlar toprağı delip çoktan çıkmışlar günyüzüne. Daha önce hiç kardelen görmemiştim. Şimdi keşke bi tanecik koparıp kurutsaydım diyorum.Aklıma gelmemiş, tabi ev sahibi izinde vermeyebilirdi:P

Evet, işte sona geldik. Sohbet, muhabbet derken zaman su gibi akıp geçti. Dönerken hep beraber o güzel bahçede bir poz verelim dedik. Bu arada bizim çantalar kumaş doluydu. Gülay abla önümüze kocaman bir poşet kumaş bıraktı beğendiklerimizi içinden aldık. Ben işi abartmışım çantamı tıka basa doldurdum. Eve gelince fark ettim, kolum feci ağrımış. Emine' ciğim ne yaptı kim bilir, yolu da uzundu.




Gülay ablaya emekleri ve misafirperverliği için teşekkür ederim. 
Her şey gönlünüzce olsun, iyi pazarlar....

13 yorum:

sibel dedi ki...

canımcım ankaraya gelirsen seni çook görmek isterim hergün ,pazar hariç kızılay özveren sokaktaki iş yerimdeyim .sevgiler... seni çook öpüyorum.sevgiler

sibel dedi ki...

sen o mis gibi su böreğini yemedinmi... hayret ben dayanamazdıım vallahi su böreği olsun at eti olsun bilmezsem yerim..biz Türkler hamurcu milletiz be tatlıım.

Gülen Tezer dedi ki...

Buluşmalarda zaman çok çabuk geçiyor değil mi? Yeniden görüştüğünüze çok sevindim. Atölye güzel görünüyor, sizler sevgi dolu.
Orada olmayı isterdim.
Sevgiler.

Not: 2sn.lik fotoğrafta hiç garip çıkmamışsın.

Adsız dedi ki...

canım benim ya;
yine o güzel yorumlarınla öyle bir anlatmışsın ki...ben teşekkür ederim geldiğiniz ve o güzel hediyeleriniz için..senin için kardelenlerden birkaçtanesi defterimin arasına koydum bir daha ki buluşmada elimde olacak...(bu arada kumaşlarımı geri istiyorum ) dermişim... :P dilerim güzel işler çıkartırsınız onlarla ben merakla bekliyorum.. tekrar teşekkür ederim geldiğiniz ve günüme anlam kattığınız için sevgiler....

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Sibel ablacım bende seni örmeyi çok istiyorum. Ankara'ya geldiğimde mutlaka uğruycam sana.. söz veriyorum.
Gülen Tezer Üstün hemde nasıl çabuk geçiyor anlatamam. Bir gün sizide aramıza bekleriz. Güzel yorumlarınız beni mutlu etti.
Gülay Ablacım asıl ben teşekkür ederim her şey için.. kardelenler için çoook teşekkür ederim.

NOT: gönüldenelem bizlerede şirin anahtarlıklar hazırlamış. Blogundaki kristal anahtarlıkalrdan biri benim...

biyasimadahagirdim dedi ki...

ne güzel kareler bunlar, muhabbetiniz bol olsun;)

biyasimadahagirdim dedi ki...

ne güzel kareler bunlar, muhabbetiniz bol olsun;)

Unknown dedi ki...

tüm telaşına rağmen harika bir gündü benim içinde... Gülaycığıma tekrar teşekkürlerrrr:)))

Hobihane dedi ki...

Canım harikasın :)
Çookk güzel ve unulmayacak günlerden bir tane daha yaşadık şükürler olsun.İnş. diğer buluşmalarımızda en yakın zamanda gerçekleşir diyorum çookk içtenlikle.
Sizi seviyorummmmm.

sibel dedi ki...

canımcım mimin var bloguma uğra.sevgiler

iffetin günlüğü dedi ki...

Gülay hanıma yorum yazdım.Ben apartmandaki günümle karıştırdım herhalde.tatilden sonra toplanalım demiştik.hatlar karışıyor bazen.
senin mailini biraz önce gördüm.g-maile bakmayı hep ihmal ediyorum.fotoğraflarla anlatınca ben de gelmiş kadar oldum.ellerine sağlık.
tel.no'nu kaydettim bir dahaki buluşmaya ben de katılıcam inşallah...
kimbilir belki bana gelirsiniz..sevgiler..

Gülen Tezer dedi ki...

İlk buluşmanızda Kocaeli'deydim; deli Gülen dedi ki kalk günübirliğine git geri dön dedi ama değil Konya'ya gelmek, Kocaeli içinde ziyaretlerimi bile yapamadım :( Erdim hastaydı :(
Aslında olmaz olmaz değil, şunun şurasında kaç saatlik yol. Belli mi olur :)
Gönüldenele'mi çok seviyorum, sizlerle de tanışmayı çok isterim.
Sevgimle..

Özden CEYHAN dedi ki...

Bloğunuzu tesadüfen gördüm.
Ve terzilik, dikiş makinası objelerini görünce dikkatimi çekti..
Bende minyatürler yapıyorum.
Bloğumu ziyarte ederseniz terzi atölyem, dikiş makinalarım ve diğerleri ilginizi çekebilir.:))

www.ozdenceyhan.blogspot.com