17 Şubat 2010 Çarşamba

İlla ki Ziyaretçi Sayacım Olsun Diyorsanız:) Google analytics




Herkese günaydın! bugün size farklı şeyler gösterecektim fakat çektiğim fotoğrafları yanlışlıkla sildim:( O yüzden onlar yarına kaldı bende gelen sorular neticesinde yeni bir blogger ipucu vermeye karar verdim.

Dün başıma gelenleri yazmıştım bu sayaçlar blogumuzun bazı kodlarını engelliyor diye. Gördüm ki ısrarla sayaç isteyen arkadaşlarımız var. Google Analytics kodlarınızı engellemeden size çok daha detaylı ziyaretçi istatistikleri sunuyor. Buraya giriş yapıp kayıt oluyoruz. Bize bir kod veriyor onu blogumuzun Html düzenle sayfasını açarak ilgili yere yapıştırıyoruz. Bknz Aşağıdaki Resim


 Şuda blogumuzda eklediğimiz yer:


 Kodu yapıştırdıktan sonra analiyticsin ana sayfasına gidiyoruz ve kontrol ediyoruz, kodumuzu doğrumu eklenmiş diye.


Ayrıntılı bilgiyi burada verdim. Dikkat etmemiz gereken bir unsur var, raporlarımız 24 saat sonra ekleniyor. Ondan sonra kontrol edebiliriz.

Sonra ziyaretçilerimizin nereden geldiğini, neleri gezdiğini, hangi yazımızın daha çok tıklandığı görmenin keyfini yaşıyoruz;)

NOT: Kodu yükleme ile ilgili sorun yaşayabilirsiniz önce doğru yüklediğinizi kontrol edin. Eğer doğru yüklediğinizi düşünüyorsanız 1 gün bekleyin ve durum sütununu kontrol edin eğer tik görüyorsanız raporlarınızı görüntüleyin;)
NOT: Resimlere tıklayarak büyütebilirsiniz.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

canım tşk ederim ama ben kodu yapıştırabisem onu beceremiyorum kesinlikle kodu nasıl kopyalamayı bir türlü anlamadım sevgiyle mutlu kal.

icimdeki yolculuk dedi ki...

süper anlatmışsın..merci şkerim

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Teşekkürler canım.
Sevgiler...

GeCe dedi ki...

analitics benim de favorim

Adsız dedi ki...

süper gerçekden sistem çok profesyönelmiş.bende bloggera yeni geçtim.yerleşmeye çalışıyorum.(beyazsepetim.blogspot.com).sizin şablonda çok güzel olmuş buarada.kolaygelsin.