23 Mart 2010 Salı

Portakallı Kek Telaşı


Hani geceleri vicdan muhasebesi yaparız ve sabaha yapılcak işleri sıralarız yaa, bu cumartesi bende sabah erken kalkıp ders çalışma hayalini kurdum. Sabah 1-2 saat çalıştıktan sonra sıkı bir kahvaltı yapıp akşama kadar yine deers çalışmayı planlıyordum.
ama sabah kalkınca çok acıktığımı hissetttim. Biranda burnumda portakallı kek kokusu tüttü. Dersi bi kaç saat erteledim. Sıvadım kolları ama yapacağım bi portakallı kek tarifi yok, aklıma klasik keki portakallıya çevirmek geldi. Şarkılar eşliğinde kek çırpıldı,kalıba döküldü. Kaç derecede pişireceğimi bilmediğimden önce 200 derecede ısıttığım fırına attım, hemen sağı solu kızardı. Yanmaya yakınken kurtardım. bu sefer fırını 150 dereceye aldım. Yanmaktan kurtardım ama bu seferde bir türlü içini çekmedi. Allahım pişmezine uğradı neredeyse 1 saati aşkın bekledim.
Baktım pişesi yok 100 dereceye aldım, normal kahvaltımı hazırladım. Son bir umut deyip fırının kapağını açtım, bıçağı keke sapladım aaa pişmiş... Kalıptan çıkaramam diye korkuyordum ama okadar iyi pişmiş ki kalıbından hemen ayrılıverdi :)
Biraz fazla şekerli, birazda geç pişti ama istediğim oldu. Fakat 12.00a yetişen kekim yüzünden benim ders çalışma işi bir sonraki güne devretti. Bakalım sınava kadar ne akdar sallıycam!!!

8 yorum:

Hilal dedi ki...

bir dilim alabilir miyim? harika görünüyor canım
ellerine sağlık

Ada Deniz dedi ki...

biraz telaşlı olmuş ama kavuşmuşsun kekine

Stil Direktoru dedi ki...

of ya valla okurken sabır dedim canım kolay gelsin sana

Unknown dedi ki...

Oof ya ne güzel duruyo öyle kek. İnsanın uzanıp alası geliyor. Ellerine sağlık.

Yeşim dedi ki...

Canım kek nefis olmuş aklında olsun 175 derece yeterli pişmesi için. Bu arada sanki ders çalışmamak için harika bir bahanen olmuş ;) ellerine sağlık :)

GeCe dedi ki...

resimde gördüğüm muhteşemm kek mi dedim bu anlattıklarını okurken haksızlık etme

derslerinde kolaylıklar canım

sibel dedi ki...

canım nefis görünüyor mimini aldım ama makinamda bir sorun var yeni resim koyamıyorum çocuklar halledince dolabımı göstereceğim sana .kolyelerin resimleri önceden yüklendiği için onları yayınlayabiliyorum.sevgiler

DenDen dedi ki...

Sende benim gibi kestikten sonra resimlemişsin. Ben nasıl yaptığımı söyleyeyim ki keklerim güzel olur. Kek kalıbını margarinle yağlarım, soğuk fırına 75-100 arası koyarım kokusundan belli oluyor piştiği zaten yinede bıçaklarım(!) bıçak temizse olmuştur denemeni tavsiye ederim bu tembel yöntemi yanma ihtimali yok kolay kolay