4 Haziran 2010 Cuma

Düşünmekten Kurtulmak İçin

Gece gece uyuyamadım, onu bunu şunu düşüneyim derken kalkta bloguna dök içini dedim. İnsanın gece olupta kendisiyle başbaşa kalıp, düşünceler alemine dalması haftaiçi kötü oluyor. Keza sabah işe zor uyanıyorum öğleye kadar uyuklayarak zaman geçirmeye çalışıyorum.
*********************
Bi arkadaş kitap verdi okumam için; adı "Misyonerler- Modern Haçlılar" yazarıda Abdullah Uçar. Kitap kanıtlarla, bizlere misyonerlik gerçeğini ve bizim üzerimizde ki tahribatını anlatıyor. Önce okumayım demiştim ama kitabı aldığım günün ertesinde ki İsrail saldırısı, okumam gerektiği olgusunu güçlendirdi içimde! Daha bitirmedim ve okurkende fazla optimist düşünüp, Türk halkının ne olursa olsun herşeyin üstesinden geleceğine inanıyorum. İncelemek isteyenler yazarın sitesini ziyaret edebilirler.
*********************
Buarada Kpss Önlisans/Lise düzeyi için başvurular başladı. İlgilenlere duyrulur. Son günü: 02 Temmuz. Her gün kpss düşünmekten helak oldum. Aslında ne yapacağımı düşünene kadar iki soru çözsem daha verimli olacak benim için. Gece yatağa yattığımda bugün Kpss için ne yaptım sorusuna aldığım cevap hiçbirşey olunca, sınav gününde yüzümün alacağı trajik şekli düşünüyorum. Kpss'yi kazanmam için kendimi hırslandıracak sebepleri düşünüyorum, evet tam kıvama geliyorum, sabaha kendimce bir yol çiziyorum ama uyandığımda güzel ve keyifli günü ders çalışarak mahvetmek istemiyorum:) Böyle böyle günler geçip gidiyor. Bir mucize olsa da atamalar da yerleşiversem şu komik puanımla. O zaman ders çalışmama hiç gerek kalmayacak, kendimi hobilerime ve gezmelerime adayacağım :) ZAten bu yılda olmazsa sanıyorum bir daha uğraşamam, bir koca bulur evlenirim :)))
*********************
Tatile çıkmama tam 1 hafta kaldı, haftaya bu saatlerde yolculukta olucam. Düşündükçe mutlu oluyorum ve bir yandan da aksilik çıkmasından korkuyorum. Önceden yaptığım programlarda, hele de şehir dışıysa olmadık senaryolar kuruyorum beynimde! Fazla paranoyağım sanki. Hiç unutmam bundan 5-6 yıl önce ilk kez İst. gideceğim, nasıl korkuyorum, kapkaça uğrarsam, deprem olursa, biri bişey yaparsa, kalabalıkta kaybolursam, kaçırırlarsa, köprüden geçerken bomba patlarsa gibi bir yığın senaryo ile yola çıkmıştım ve İst. gitmeden başıma gelmeyen kalmamıştı :))
Eksik bişey kalmaması adına bir yığın liste yaptım tek valizle gidebilecekmiyim emin değilim:)) Eğer sizde benim gibiyseniz sakın aylar öncesinden plan yapmayın, anlık kara verin, inanın ruh sağlığınız için en iyisi bu :))

Tam yazımı tamamlayacakken kardeşim içeri daldı"evde dolaşan senmisin?" dedi hayır diince o zaman başkası dolaşıyor diyerek korkuyu saldı gitti içime, gelde uyu şimdi bi gözüm kapıda, diğeri pcde....

Neyse abidik gubidik düşündüklerimin bir kısmını aktardım ve uyuyabilmeyi hedefleyerek gidiyorum.

Herkese iyi geceler yada günaydın..............

4 yorum:

Yeşim dedi ki...

Allahım yaa deli kız gece gece neler de gelmiş aklına :) Kuzum bu kadar daraltma içini. Biraz ferahlamaya çalış. Dua et Rabbim mutlaka yardım eder. Kıyamam sana bak kötü şeyler düşünmek yok artık. Sabahın ilerleyen saatlerinde görüşürüz :) Öperim koccaman :**

Sibelin Hobi Dünyası ... dedi ki...

Günaydın canikom, bazen olur öyle düşünceler hatta uyutamaz bence sen sadece tatilini düşün canım başka şeylere kafa yorma. Güzel, bereketli, mutlu ve huzurlu günler diliyorum canım, bu arada hayırlı cumaların olsun. Sevgiler...

Neşetuana dedi ki...

Günaydın Canım.Kpss için hayırlısı olsun.
Bu aylarda Tatil de ne güzel olur:)

Stil Direktoru dedi ki...

Valla hem bol şans hem ya sabır inan içim bayıldı okurken, zor işiniz be canım