12 Eylül 2010 Pazar

Kordon İpinden Toka ve Ben

Herkesin tekrardan bayramını kutluyorum. Benim bayramım iyi ve kötü arasında orta şekerliden biraz acı geçti diyebilirim.
Uzun süredir görüşmediğim ve dargın olduğum bir arkadaşımın aniden hayatıma girişiyle hayatım alt üst oldu. Kendisine o kadar kızgındım ki öldüğünü duysam acımam diyordum. Büyük konuşmuşum!
Teknoloji unuttuklarımızı bize hatırlatıyor işte. Facebook zımbırtısından bana ulaşan arkadaşıma önce sert çıktım, saymadık lafı bırakmadım. Sonra kendisinin benden helallik istemesi ve kendisini affetmemi istemesi kanımı dondurmaya yetti.
2 haftadır onunla konuşmak ve konuşmamak arasında kalıp sürekli yaralayıcı sözler söyledikten sonra onu ciddin bir hastalığın pençesinde görmek beni nasıl üzdü anlatamam! Şimdi vicdanımla fena bir hesaplaşmadayım. Değermiydi bunlara, yaşananlara vs. vs..
Kendisini affettim, hakkımıda helal ettim ama bi tarafım buruk ve acı içinde kaldı. Şöyle bir geçmişe gittim, bi zamanlar beraber gülüştüğümüz zamanları, paylaştığımız anıları hatırladım içim doldu. Bugün tedavi için yurt dışına gidicek ve biz tam 1,5 yıl aradan sonra onunla küçük bir telefon görüşmesi yaptık. Hayatımda yaptığım en kötü konuşmalardan biriydi. Herşey boğazımda düğümlendi!
Onu affetmem için harcadığı çabayı hiç bir zaman unutmayacağım :(
Bu yazımı okuyan arkadaşlarımdan bir ricam var, onun için dua edin. Sağlığına kavuşup sağ salim dönmesi için....
Bir zamanlar sokaktaki köpeğe bile senden daha çok değer veriyorum dediğim arkadaşım için yanarak ve uykusuz kalarak dua ediyorum.
Sizde geç olmadan varsa hayatınızda kırgınlıklarınız ne olursa olsun affedin. Hiç bişey için geç olmadan....

**************
Öte yandan bu sene babamsız geçirdiğimiz ilk bayramdı ve çok buruktu! Bu arada babamda çok feci hastalanmış. Nijeryanın havasının çok kötü olduğunu ve oranın bir numaralı hastalığı olan sıtmaya yakalandığını söyledi bize. Şükür ki şimdi gayet iyi, tedavi oldu ama çok zayıfladığını bazen ayağa kalakcak güç bulamadığını söylüyor, onada ayrıca üzülüyor ve dua ediyorum.

Umarım sizlerin bayramıda benimki gibi sürekli hastalarla ve onlara dualarla geçmemiştir. Her daim gülücükle ve mutlulukla geçmiştir.
**********
Neyse bu kadar kötü haberden sonra içinizi çok baydığımın farkındayım. Konuyu hemen değiştirip öze dönüyorum.
Hepinizin bir hediye kutusu varmı bilmiyorum ama benim bir ihtiyaç duyduğumda kutumu açıp içinden kişiye uyan bir hediye seçip armağan ediyorum.
Bu kutuma yeni bir parça ekledim. Geçenlerde kordon ipiyle oynarken aklıma Nedret abladan esinlenerek böyle bir toka yapmak geldi. Hemen silikonumu elime aldım ve ortaya böyle birşey çıktı. Umarım sizlerde, ilerideki sahibide beğenir!

15 yorum:

GöRüNmEz KaZa dedi ki...

Rabbim kardeşimizin ve Babanızın yar ve yardımcısı olsun...
şafi isminin hürmetine hayırlı şifalar versin...
sağlığına kavuşma haberlerini en yakın zamanda duymak duasıyla...
dualarımızda olacak kardeşimiz inşaAllah...Amin

sizlerede yürek ferahlığı versin Rabbimiz...

Hobihane dedi ki...

Güzel yürekli arkadaşım zaten affetmekte sana yakışırdı.Umarım arkadaşın tez zamanda sağlığına kavuşur.Babanada çok geçmiş olsun.Hediye kutuna hayranım zaten.çalışkan olmak bi başka :)

Sibelin Hobi Dünyası ... dedi ki...

Canım benim, hastalara acil şifalar diliyorum, allah sağlığımızı ve huzurumuzu bozmasın hiçbir zaman...

Bu arada evet canım benim de hediye kutum var bir yere giderken ya da brilerigeldiğinde hediye vermek istediğimde açarım, uygun hediyeyi veririm, güzel oluyo el altında :D Senin tokan da güzel olmuş, çok şık. Sahibi de beğenir eminim canım. Sevgiler...

hobivakti dedi ki...

Arkadaşın için üzüldüm. Allah güç kuvvet versin sağlığına bir an önce kavuşsun inşallah.

Babanada geçmiş olsun. Sağlığı daha iyi olur inşallah.

Tokada çok şirin olmuş. Ellerine sağlık.

Güzel bir gün dileği ile.

Nedret dedi ki...

İyi yapmışsın kızım. O özür dilemeyi idrak ettiğine göre mesele yok. Allah yardımcısı olsun. Babana da geçmiş olsun. Dualarımız onlarla.
Kordonlar bana, ben onlara bakıyorum. Bu model güzel olmuş. Taç yapayım dedim ben de, taç yok elimde. Alınca yapacağım artık.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

bayramlar keyifli ama bir o kadarda hüzünlü zamanlar,babacığına çok geçmiş olsun,arkadaşında umarım kısa sürede sağlığına kavuşur,sen büyüklük yapmışsın affetmekle..keşke olaylar buraya gelmeden kişiler birbirinin değerini bilse,benimde konuşmadığım ama eskiden çok samimi arkadaşlarım olan kişiler var,aynı duruma gelmyeiz umarım..

toka çok tatlı olmuş bu arada...böyle sizleri okudukça kendimi işe yaramaz hissediyorum :(

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ne kadar zor bir durum seni cok iyi anliyorum,ama maalesefki hepimizin hayatina böyle insanlardan biri giriyor ve cikciyor,bende arkadaslarimdan cok zor kopan biriyim,hatta yapamiyorum diyebilirim,ama bi tanesiyle mesafe koymak beni dahada mutlu ediyor,cünkü tamamen birakamiyorum,fakat hasta olunca is degisir tabi,insallah iyi olur gelir arkadsin,babaciginada cok üzüldüm,sitma cok kötü,ne zaman döynecek bilmiyorum ama insallah en kisa sürede ailesine kavusur oda..

Sevgiler canim,tokanda harika olmus!

M@hPéRÎ dedi ki...

cnm yazın beni çok duygulandırdı. inşallah arkadaşın en kısa zamanda sağlığına kavuşur. kırgınlıklar çoğu kişinin hayatında var malesef.
baban için de acil şifalar diliyorum.

cnm toka cidden çok cici olmuş. hediye kutusu fikri de çok orjinal :) eminim sahibi de çok beğenecektir. şanslı kişi güle güle kullansın :))

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

arkadaşına ve babacığına acil şifalar inş. sağlık lı haberlerinide verirsin bize. .

toka güzel olmuş büküm renklerinin farklı olması harika görünmesini sağlamış bende de tek renklierinden var bu kordonların,ellerine sağlık canım benim.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

hepinize yorum ve desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yanımda olmanız beni çok mutlu etti.
Lütfen kırgınlıklarınızı ne olursa olsun bi kenara bırakmaya çalışın eğer canınızı, namusunuzu istemiyorlarsa! Gerçketen böyle bi durum karrşısında herşeyin çok boş oolduğunu anlıyorsunuz. geç olmadan adımlarınızı siz atın, benim gibi pişman olmayın

Unknown dedi ki...

Cnm ALLAH arkadaşınıza ve babanıza acil ve hayırlı şifalar versin.
Keşke hiç kimse kırmasa ve kırılmasa yada o noktaya gelmeden anlayış çerçevesinde çözüme ulaşsa,bunu yapabilsek ne güzel olur degilmi?Ama hatasını anlayıp özür dilemek büyüklük,affetmek daha da büyük iyi yapmışsınız yükünüzü attınız, ben büyük bir yükten kurtulmuş gibi oluyorum.
Bu arada toka güzel olmuş eline saglık.ALLHA emanet olun sevgiler:))

Stil Direktoru dedi ki...

Ah benim canım neler olmuş çok geçmişler olsun güzel haberler ver bizlere. Bu arada büyüklük sende kalmış canım ayrıca tokayı da alacak olan güzel günlerde kullansın.

Yeşim dedi ki...

Canım benim babacığına da arkadaşına da çok üzüldüm. Allah acil şifalar versin ikisine de. Üzülme o kadar sen de haksız yere kötü konuşmamışsındır bilrim seni. Bilseydin durumunu daha farklı davranacaktın eminim :) Çok güzel bir toka yapmışsın ellerine sağlık tatlım. Kimin nasibiyse o da güle güle kullansın inşallah. Allah hepimize güzel bayramlar yaşamayı nasip etsin.

Unknown dedi ki...

Sevgili Yetenek sizin, canım arkadaşına acil şifalar diliyorum.
Siz size yakışanı yapmışsınız.
Babanızada geçmiş olsun.

Kordon tokanız güzel olmuş. ellerinize emeğinize sağlık. Sevgiyle kalın...

GÖNÜL dedi ki...

sevgili yetenek sizin affedici olmak güzel bir erdem
babanıza geçmiş olsun arkadaşınıza da acil şifalar diliyorum kordon toka da çok güzel olmuş ellerinize sağlık