30 Eylül 2010 Perşembe

Yurtiçi Kargo Problemi


Ne zamandır bu yazıyı yazmak istiyordum uygulaması denk gelmiyordu.Ne zaman bana yurtiçi kargo ile birşey gelse arkasına düşmekten vallahi yorulur oldum. Çalışanları da bir o kadar ukalalar! Ya gelmedikleri halde adresi bulamadıklarını idaa ederler (tabi bunu da siz kargo takip nonuz varsa öğrenirsiniz) ya da geldikte yoktunuz palavrası atarlar. Kapınıza ihbar notu filan gelmez. Telefon açıp haber vermeye bile tenezül etmezler. Her gün geldikleri adres olsa bile eğer canları o gün teslim etmek istemiyorsa yırtınsanızda faydası yok!

Geçtiğimiz ay Hatay'dan bir kargo geldi teslim almam abartısız 4-5 günü buldu. Tam 3 gün şubede beklettiler. Neden mi? Sürekli adıma kargo geldiği için karşı taraftan adres alma ihtiyacı hissetmemiş beylerimiz/hanımlarımız benim adreste değişince farklı şubeye gitti kargom. Telefon açtığımda gelin burdan alın diyecek kadarda yüzsüzler! Yeni şubeye sevkleri tam 2 gün sürdü oda genel merkezini sürekli aradığımdan yoksa 1 hafta sonra yurt dışından gelmiş gibi teslim edeceklerdi.
Neyse Limangodan verdiğim bir önceki siparişte bahsettiğim Saç maşası henüz elime ulaşmadı. Ptt kargo bile ertesi gün ulaştırabilme yeteneğine sahipken bunlar neden değil diye çok merak ediyorum. Bide minicik kargo için bile 7,5tlden aşağı para almazlar!
Neyse gelelim kargo hareketlerine ürünüm Pazartesi İstanbuldan çıkmış Salı Konyaya gelmiş. Normalde Çarşamba teslim edilmesi gereken ürün hala piyasada olmadığı gibi Bide orada Adres Yanlış ibaresi vurmuşlar ki bu adamlar daha 1 hafta önce aynı adrese aynı yerden ürün teslim ettiler! Bugün akşama ancak gelir gelmezse yarın yine peşine düşmek zorunda kalacağım.
Limango'yada konu ile ilgili mail attım, zaten aldığımızı ürünlerin hazırlanması 1 haftayı buluyor hatta geçtiği zamanlarda oluyor bide 3 gün kargo yolumu gözleyeceğiz diye. 
Bu ülkede işini vızıtmadan düzgün yapacak bi yer yokmu Allah aşkına? popülaritem var diye bu kadarda salla pati yapılmaz ki, dimi ama....

12 yorum:

özlemnitta dedi ki...

MERHABA..
Sizin yaşadığınız sıkıntıyı sanki ben yaşamışım gibi sinir oldum onlara.İnsanın elinde olmayan sebeplerden dolayı uzayan işler bazen insanın canını çok sıkıyor.Aslında böylelerini en en yetkili yerlere kadar şikayet edeceksin.Herkes işini doğru yapsın diye...Bak sinir oldum yine.
Sevgiler..:))

sergun dedi ki...

biz de aynısını sürat kargoyla yaşadık. geldik bulamadık diyor ama evdeyiz. birkaç dakika sonra da sizin sokak ne taraftaydı diye soruyor. madem bilmiyorsun sokağı nasıl getirdin o zaman be adam!!

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

jet hızıyla dağıtır gibi reklam yapıyorlar ama demek öyle değilmiş.

öpüyorum canım sevgiler

Yeşim dedi ki...

Aaa çok ayıp bu kadar isim yapmış bir firmanın böyle çalışanlarının olması. Bence tatlım yaşadığın lokal bir sorun. Çünkü burada inanılmaz çalışıyorlar. Dün verdiğim kargo bugün adrese teslim ediliyor. Genel Müdürlüğüne ciddi bir mektup yaz. Peşini bırakma düzeltsinler çalışanlarının lakaytlıklarını.

Unknown dedi ki...

bence yurtiçi kargo ülkenmizdeki en kötü kargo..isminin büyüklüğünden dem vuruyorlar ama elemanlarını anlayamıyorum,ya eğitim versinler yada iyileştirme çalımasmaı vs bişi yapsınlar,artık herkese yurtiçi ile göndermeyni diyorum,istanbulda olsamda burdaki kargoda durum aynı..

bende bi yazı yazmak istiyordum şimdi görünce yazdığını şikayet.var'a yazmak geldi aklıma,ordan firmayla bağlantı kurabiliriz en azından..

fiamma dedi ki...

sevgili yeteneksizinciğim,ptt kargoyu kullansanıza, hem fiyat hem de teslimat koşulları oldukça makul. özellikle bu etkinliğine katılan tüm arkadaşlar ptt kargoyu kullanarak bir deneyin derim.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Sihirli Günce: bide sen bende ki siniri görsen bugünde geçti hala teslimat yok!
Sergun: gerçekten en iisi Ptt :D demekki birbirlerinden farkları yok.
Gülin Objektifinden Hayat: kesinlikle en kötüsü ama firmayla bağlantı kurmakta işe yaramıyo, bildiklerini okuyorlar ben her yolu denedim.

Fiamma: Ablacığım ben kendi gönderilerimde Pttyi kullanıyorum ama firmalardan gönderi gelirken böyle bir seçenek sunmuyorlar, mecbur kalıyoruz bu eziyete.

fiamma dedi ki...

uzun yıllar yurtiçi kargo ile ben de hoşnut çalıştım sevgili yeteneksizinciğim,şimdiyse bunları duymak üzücü aslında yönetim haberdar olmalı ki hizmetiçi eğitime önem verip toparlanabil sınlar...bugün gazetede bir internet alışveriş sitesinin 7/24 ıstanbul icinde 3 saatte teslim yaptığı yazıyordu yani ulaşımda rekabet kızışıyor:)

Nilgün Komar dedi ki...

ençokda 29.09 daki iki kez araçtan indirmeye güldüm :) binmeden nasıl inmiş merak ettim doğrusu :))))

Adsız dedi ki...

Amaninnn :)))

Ablacım hatayda ki yurtiçi kargo şubesinin yenilenmesi lazım sanırım. Bende istanbulda hiç sorun yaşamadım kargoyla şubeyle ilgili olsa gerek.

gül dedi ki...

ne deseniz haklısınız. aynı şeyler benimde başıma geldi insani çileden çıkarıyorlar vallahi.buna nasıl çözüm getirebiliriz varsa bir fikriniz hemen uyguluyalım.ne dersiniz.

moda_kesh dedi ki...

çok cansıkıcı gerçekten ben kargo şirketlerinden aras kargoyu beğenirim fiyatlarıda makul