2 Aralık 2010 Perşembe

İstanbul Macerası


İstanbul' dan döneli bir haftayı geçti ama sınav sebebiyle yeni fırsat bulabildim! Öncelikle sınavım için dua eden tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler. Sınavım çok kötü geçti, istediğim puanın yanından bile geçemeyeceğim:( Sanırım yeniden hazırlanmam gerekecek...



Neyse; gelelim gün gün İstanbul da neler yaptığıma. Eve geldiğimde bitanecik kuzenim bana güzel bir omletle kahvaltı hazırladı, omletin hala tadı damağımda.
 Omleti nasıl yaptığını anlatayım hemen; beyaz peyniri ezdikten sonra yağsız teflon tavaya yaydı. Bir kaç dakika da peynirler eridi üzerine baharatlarla çıpttığı yumurtayı döktü sonrada ağzını kapatıp pişmeye bıraktı. Yumartalar hamur gibi nasıl kabardı anlatamam! Karnım doyup, biraz yorgunluk attıktan sonra meşhur Kadıköy Salı Pazarına gittik. Bayağı bi talan ettik, günün sonunda yeni ciciler ve mamalarla yorgun bir şekilde evin yolunu tuttuk.
Kadıköy Salı Pazarı bizim buradaki pazarlardan çok farklı içinde kıyafetten, bijuteriye, yiyecekten, kumaşa aklınıza ne gelirse bulmak mümkün. Bizim burada 10 Tl satılan şalllar orada 3,5-5 tl arasındaydı. Hemen kendime bi tane edindim. Kadınların kıyafetlere saldırıp içinden markalı ve düzgün olanları havaya kalkan toza rağmen seçmesi çok şaşırttı.


Kuzenim sağolsun neredeyse her gün bir program yapıp şirin aracıyla beni gezmelere götürdü. Bir günde Benhurum (Ayşen) ile görüştük. Çelebi742ümlede görüştüm. Ayşeni önceden tanıyordum, çok şeker birisi. Çelebi74de acayip sıcakkanlı ve misafirperverdi. İkisinede tekrar teşekkür ediyorum. Sizleri çok seviyorum.


Genellikle alışveriş ağırlıklı geziler yapım. Ama sahilde ve Kız kulesi karşında denize karşı oturmayıda ihmal etmedim.
Göztepe Optimumu gezdim, çok beğendim. Ordanda bayağı bi ganimetim oldu.
Eminönüne gittim bi sürü yüzük aldım, en çokta 100 civarı silikon mumunu 8tlye aldığıma çok sevindim:))
Lush'un Bağdat caddesinde ki mağzasına gittim, kendime yüz maskesi ve temizleyicisi aldım. Orası ile ilgili detayları daha sonra yazacağım.
İkea'ya gittim deli gibi gezmekten bacaklarıma kara sular indi o gün, süslemek için 5 tane çerçeve aldım, süsleyince gösteririm:))
Şuan aklıma gelenler bu kadar, bana çok iyi geldi hatta keşke sınavdan sonra gitseydim diyorum şimdi!
Gelmeden bir kaç gün önce Forum İstanbul'a gittik, Allahım devasa bi yer, neresini gezeceğimi şaşırdım ve o gün ayakta duramayacak kadar hasta olmama rağmen gezmeyi elden bırakmadım.
Hala gidemediğim ve içimde kalan o kadar çok yer var ki,kalnalrıda bi daha ki sefere bırakıyorum artık:))
Bu arada gelirken valizim o kadar doluydu ki ağzını zor kapadığım gibi, sürüklememe rağmen eve zor getirdim, hiç bişey götürmedim ama elim kolum dolu dolu geldim.

Neyse bazı alışverişimin detaylarını yazacağım.

Bana mail ve yorumlarıyla ulaşan ve kendisine dönüş yapamadığım herkese kucak dolusu sevgiler yolluyorum...

6 yorum:

Ada Deniz dedi ki...

özlettin kendini. Sınava üzüldüm belki beklediğinden iyi gelir sonuç şimdiden dert etme bence

Unknown dedi ki...

ohh ne güzel yapmışsın..biz istanbul içinden gidemiyoruz ama sen gidemediğim yerlerin hepsine gitmişssin :)

bilseydim yakınalrda olduğunu bende kaçardım :)

Yeşim dedi ki...

Evet tatlım şu alışveriş detaylarını görelim :) Bir türlü görüşemedik ya ben ona yanarım. Bekarlığın tadını çıkar, eşimle birlikte geldiğimiz için onu ekemedim tatlım :( Ama mutlaka Konya'ya gelip göreceğim seni :) öperim güzel kuzumu.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ohhh fıstığım sayfaya dönmüş kıyamam epey bir kendinden geçtin yoruldun. sonuçta hayırlı olur inş.

MAşallah İST kazan sen kepçe süper dolaşmışsın. tekrarları olsun inş.öpüyorumcanım

Unknown dedi ki...

canım benimmm...sınav için üzülme iyi olur belki.
İstanbul gezine bayıldım.Bizimki tarihsel bir gezi olmuştu.Malumçoluk çocuk gidince alışveriş imkanı olmadı.kapalıçarşıyı zor gezdiler.Neyse tatlım en kısa zamanda görüşmeyi umarak öpüyorum seni.Kalnları canlı canlı dinleyelim dimi amaaa...

Nilgün Komar dedi ki...

şekerim bu maceran eskimiş! artık yenisini yazsan diyorum nasıl olur :) kışın gel baharda gel ne zaman gelirsen gel :) evimiz senin evin!