8 Ocak 2011 Cumartesi

Grip İçin Churcill İçin :)

Churchill (Çörçıl) içeceği İzmir'lilerin aşina olduğu ve hemen hemen her cafe de yapılan bir içecek.
Beni onu keşfim ise şöyle;
Soda limon ikilisine tuz eklerken sodanın köpürmesi ve bir sicim gibi tuzun bardağın tabanına inmesi ile yaşadığım hazdan sonra keşfettim:) Geçen yıl İzmir'e gittiğimde cafelerin menülerinde gördüğüm Çörçıl kelimesi, bir hayli ilgimi çekmişti, netin başına oturur oturmaz araştırdığımda benim keşfettiğim içeceğin adının olduğunu anlamıştım:)

Neyse geçen gün arkadaşıma çok kötü gribe yakalandığımı söylemiştim oda soda-limon-tuz içmemi önerdi. Ben de "hmm demek çörçıl iyi geliyor" dedim. Oda  "çörçıl mı ? hönk" diye kaldı. Telefonda detaylıca açıkladım vs.
Hemen o günden itibaren her akşam bu muhteşem üçlüyü içmeye başladım. İlk gün gripten dolayı boğazım inmeye, burnum akmaya başlamıştı. Baktım ertesi gün boğaz ağrım geçmiş. İkinci gün akan burnumda kesildi.  Bu sürede ağrı kesici dahi almadım. Ya geçesi olduğundan yada çörçılın derdime deva olmasından kaynaklanan bi durum oldu. Deneyin derim!
Ayrıca çörçıl, alkolden sonra tüketildiğinde kahveden daha fazla ayıltıcı özelliğe sahipmiş. Güzel bir zayıflatma aracıymış. Ama herşeyin bir dozu var, lütfen abartmadan tüketelim yoksa mideniz tembelleşir ve kaş yapayım derken göz çıkarırsınız!

Gelelim benim çörçılı nasıl hazırladığıma;
 Büyükçe bir bardağa sodayı boşaltıyoruz. Sıktığımız 1 limonu yavaşca içine boşaltıyoruz. Acayip bir köpürme olduğu için çok dikkatli oluyoruz yoksa yarısı masanın üzerinde kalabilir! Daha sonra yine yavaş yavaş tuz ilave ediyoruz. (Hatta tuzu limondan önce ilave ederseniz, eklerken bardağın içine bakın gözlerinize inanmayacaksınız:))) Karıştırıp, afiyetle içiyoruz. Tuzun oranı sizin nasıl sevdiğinize kalmış. Ben 1 çay kaşığı kadar koyuyorum. Afiyetle 3 yudumda bitiriyorum:)


Not: Bu yazım şuan boğazı ağrıyan Ojeliparmaklarıma itafendir:))

9 yorum:

umutluhayat dedi ki...

bu güzel reçete için teşekkürler.

tosbagalar dedi ki...

Bu içeceği Fatmagül'ün suçu ne dizisinde ebe nine yengeyi ayıltmak için vermişti. Denemeliyim zaten hiç limonata içemem limona tuzu çok yakıştırırım.

icimdeki yolculuk dedi ki...

:))sevindim keşfetmene ama tadıda güzeldirr bu arada geçmişolsun.

Özden CEYHAN dedi ki...

Ben pek nadir grip olurum olduğımdada ılık su limon ve bir aspirin karışımını içerim.
Ama bu tarifde fena değil grip olursam deneyeceğim.
Teşekkürler Nadire:))

zeynep dedi ki...

Çok iyi fikirmiş aslında soda limon hep tüketiriz ama tuz hiç bilmiyordum :)adınıda öğrendiğimiz iyi oldu:))Mutlu haftasonları...

biyasimadahagirdim dedi ki...

ismi ilginçmiş:) çok zorlasam da sade maden suyunu bir türlü sevemedim, bu tarif de pek hoşuma gitmedi açıkçası:) ama grip olanlara tavsiye edeceğim;)

biyasimadahagirdim dedi ki...

ojeli parmaklara geçmiş olsun demeyi unutmuşum;)

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ben ilaç niyetine ilk kez duyuyorum.

bizimde evde sodayı herkes bu şekilde içiyor:))
yalnız günlük birden fazla tüketen tuzu herseferinde kullanmasın mideye zarar verebilir.

evdebirMELEK dedi ki...

Ben de sodayı sevemeyenlerdenim. Ama eşim sodayı bu şekilde içer. Pek de nezle grip olmaz acaba etkisi olabilirmi:)