12 Ocak 2011 Çarşamba

Unutkanlığımı Buraya Bağlarım

Unutkanlığım her daim başa kalkılır. O kadar kötü bir hafızaya sahibim ki 2 saniye önce ne düşündüğümü düşünecek kadar!  Hatta çoğu zaman telefonuma yazdığım hatırlatmayı, defterime aldığım notu bile unutacak kadar. Hal böyle olunca geliştirmek ve canlandırmak için bir çok yola başvurdum. Nerede konuyla alakalı birşey duydum, okudum uygulamaya koydum, kar etmedi. Çünkü bir süre sonra onları da yapmayı unuttum:)

Hala ilkel yöntemleri kullanıyorum bir şeyi hatırlamak için. Örneğin parmağıma ip bağlıyorum, elime not alıyorum vs. gibi.

Aslında unutkanlığımın nedeni şundanmış :  " Bu büyük bir olasılıkla çok meşgul bir insan olmanızdan kaynaklanıyor. Daha iyi organize edilmiş bir ortamda yaşayarak unutkanlığınızı bir parça denetleyebilirsiniz."  çözdüğüm bir testin bana cevabı bu... (Test burada)

Sorunuma çözüm için verdikleri cevap ilginç;"Daha iyi organize edilmiş bir ortamda yaşayarak unutkanlığınızı bir parça denetleyebilirsiniz." nerede var ki böyle bir ortam? 
Devlete, aileme,hayat şartlarına filan atıp tutmayacağım.Beynimi bu hale getirenlerin sorumlusu gereksiz işleriyle, hiç ummadığım anda karşıma çıkıp kırk yıllık dostmuş edası ile hayatımda bitiveren ve beynimi didik eden dostlarıma buluyorum kabahati! Bunlar öyle varlıklar ki siz fizana gitseniz orada bile sizi bulurlar, beyninizi ve kalan bir parça aklınızı da alır giderler.




8 yorum:

Özden CEYHAN dedi ki...

Hafızanız Kuvvetli

Hafızanız kuvvetli ancak onu kuvvetlendirmek için yazılmış kitaplardan ve oyunlardan yararlanabilirsiniz. Hafıza oyunu ve 80li sorular tam size göre.

Benim test sonucum bu..:)))
Hafızam kuvvetli ama hala hafıza oyunu oyna ve kitap oku diyor.
Demekki hafızamız her an gidebilir:))

Stil Direktoru dedi ki...

Bebeğim ben arada alyansımın yerini değiştiriyorum ama akıl yine unutuyorum haha :) Saksıyız malum yavrus

umutluhayat dedi ki...

canım yaaa bende bu ara bir unutkanım sorma,durmadan ben şimdi ne yapacaktım,mutfağa niye geldim yahu,gibi sorular soruyorum kendime ve için için de üzülüyorum bana ne oluyor diye,sanıyorum,bu bilgisayarlar ,telefonlar,elektronik aletler bizi bu hale getirdi.zira dedem 90 yaşında vefat ettiğine zehir gibiydi,8o yıl önce ne yaptığını gün gün bilirdim.çok konutum değilmi.kusura bakma<.99 sevgiler.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Stil Disrektörüm; benim saksının içi boş ama:))

umutluhayat; çok haklısın çok fazla radyosyona maruz kalıyoruz. beynimiz hep yoğun ve yorgun, ona iyi bakmayı bilemiyoruz sanırım

Syhn dedi ki...

al bendende o kdr :D
bir unutkanda bura bak ne yazacaktı unuttum :D
gidip şu testi çözeyim :)

miniminno dedi ki...

ahh ben de unutuyorum herşeyi :( çağın yeni hastalığı da unutkanlık sanırım.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

oooo bayada bir kalabalıkmışız:)))))
Hadi toplu terapği yapalım:))

öpyorum canım testi merak ettim

icimdeki yolculuk dedi ki...

aynı durumdayız aynen arkamı dönüyorum ben ne yapacaktım diyorum ya anlık hatta salise:)) okadar çok vukuatım var ki her akşam iş yerindekiler bile abla tel abla anahtarı aldınmı diye kontrol ediyolar:))