22 Şubat 2011 Salı

Dolandırıcılık Örneği Duyurusu

Bundan yarım saat önce +359988660591 numaralı bir telefondan cevapsız çağrı aldım. Nete gelip +359 nerenin kodu diye araştırınca bir dolandırıcılık tuzağı olduğunu öğrendim. +359 Bulgaristanın koduymuş, Çağrıya dönünce sizinle arkadaşlık etmek istediğini söyleyen biri tarafından kontörleriniz uçuruluyormuş.

Eğer telefonunuza bilmediğiniz bir numaradan çağrı gelirse sakın ha geri dönüş yapmayın.

Uludağ sözlükteki yorumlar
Chip'teki yazı
ve daha nice açıklama google' da mevcut..

6 yorum:

Yeşim dedi ki...

Biliyorum ben bu numarayı beni de çok aradılar. Zaten ben telefonumda kayıtlı olmayan hiçbir numaraya geri dönmem. Arayan tekrar arasın ;) iyi ki yazdın tatlım bilmeyen ve dolandırılan çok insan var. Sırf meraktan bu numaraları arayanlar var :)

zeynep dedi ki...

Haha beni de aramışlardı, hatta hediye kol saati kazandınız,hediye bilmem ne kazandınız vs vs diye yanlış hatuna çattıklarının farkında bile değillerdi sanırım çünkü 15 kez falan aradılar:))Ben tanıdığım cevapsız çağrılara bile geri dönmem aramak isteyen muhakkak bir daha arar:))

Birde bu numarayla bizim Türk erkeklerini kekleyip evleneceğiz vs diye yalanlarla dolandırıp milyarları çalan bir çingene köyü varmış Bulgaristan'da hatta çingene kadınlar meslek edinmişler bunu:))Konuyla alakalı bir yazı vardı linki bulursam göndereyim.

SARI MELEK dedi ki...

hiç duymamıştım. son bir haftadır ara ara banada geliyor bu çağrı. baktım çok uzun oluşundan yurtdışı olduğu belli. açmadım geri de aramadım. isteyen bir daha arar diye. ama dolandırıcı olduklarını hiç bilmiyordum. iyi ki söyledin. Allah cezalarını versin. eklediğin linkleri gidip okudum da; bunlar almış başını gitmiş. neden bulgaristan hükümeti dur demiyor bunlara. yakalamak bukadar zor mu yani.

hobivakti dedi ki...

Kol saati bilmem ne kazandınız türünden mesajlar geliyor banada. Geri dönüş yapmadım hiç bir zaman. Böylesi bir numaradan aranmadım ama sayende öğrenmiş oldum.

Uyarın içinde teşekkürler.

mandalincikmazi dedi ki...

Geçen gün benide aradılar
telefona yetişemedim o sırada işim vardı merak ettim bende çağrı yaptım onlarda tekrar çağrı yaptılar geri aramamı beklediler sanırım ama aramadım ....
Tahmin ettim böyle bi şey olduğunu ............

Stil Direktoru dedi ki...

Aynen beni de aradılar iyi ki yazdın canım herkes okusun.