18 Şubat 2011 Cuma

Fotoğrafların Üzerine Yazı Yazma


Bugün sizlere 3 farklı araç ile resim ve fotoğraflarınızın üzerine yazı yazmayı anlatacağım. Eğer, ben program kullanamam diyorsanız online olarak hizmet veren bir çok site mevcut. Bunlardan biride picnik.com, online olarak kullanıp fotoğraflarınızın üzerine yazı vb. herşeyi ekleyebilirsiniz. Nasıl mı ?






♥ ♥ ♥

Yok benim sürekli kullanacağım bir programım olsun diyorsanız. Photoscape'i öneririm. Daha önce burada bahsetmiştim. İlgili linkte indirebileceğiniz yeri ve bir kaç farklı özelliğini  de anlatmıştım.


1) Photoscape programımızı açtıktan sonra Düzenleyici kısmına geliyoruz. 
2) 1-2 numaralı alandan fotoğrafımızı bulup seçiyoruz.
3) 3 numaralı alanın olduğu yerden Nesneyi seçiyoruz. 
4) T Harfini (Ok ile gösterdiğim) seçiyoruz. 
5) Karşımıza çıkan ekrana yazımızı yazıp gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Yazı tipini, boyutunu, rengini ve şeffaflığını ayarlayabiliyoruz. İşte bu kadar...

♥ ♥ ♥

Diğer yöntem ise; hiç bir program kurmadan bilgisayarınızda mevcut olan Painti kullanarak yapmak.

Painti açmak için, Başlat/ Programlar / Donatılar/ Painti tıklıyoruz. 
1) Dosya/ Aç diyerek üzerine yazı yazacağımız fotoğrafı seçiyoruz.
2) Fotoğraf açıldıktan sonra 1 numaralı kutucuğu seçiyoruz. Bunu seçme sebebimiz yazımız resmin üzerinde görünmesi için eğer üsteki kutuyu seçersek, yazı yazma alanı beyaz bir zemin üzerinde olacağı için hoş bir görüntü olmayacak. 
3) 2 numaradan A harfini seçerek açılan pencereye yazmak istediğimiz metni yazıyoruz gerekli ayarlamaları yapıp Kaydet diyoruz. Buda en basit yöntemimiz. 




Aslına bakarsanız bunu sahip olduğunuz bütün resim düzenleme programlarında yapabilirsiniz. Sadece biraz kurcalamak lazım.  Birazda araştırma, sağolsun internet dünyası bize herşeyin cevabını veriyor.
Herkese kolaylıklar diliyorum...

17 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Canım ellerine sağlık.
bir pe picnik te online yapabilirler biliyorsan onuda ekle toplu bilgi olur sorana burayı adres gösteririm
öptüm.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Picnik programını indirmek gerekmiyor ben online kullanıyorum.

Nilgün Komar dedi ki...

muckkk

Stil Direktoru dedi ki...

Canım dostum bir sürü yazı yazmamız gerek böyle de çok emek ister oldu, bu yüzden bilmeyenler adına ben sana emeklerinden dolayı çok tşk ederim.

Yeşim dedi ki...

Canım benim hepsini de yazmışsın üşenmeden :) teşekkür ederim kuzu balımm :)

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Ben daha önceden Photoscape kullanıyordum.Bu kadar kolay bir program varken görsellerin üzerine yazı yazmıyorum bir süredir.Bu bile vaktimi aldığını düşünmüştüm.Bundan böyle yazacağım.Bu hırsızlar varken bize rahat yok sanırım.
Teşekkürler canım.
Sevgiler:)

fiamma dedi ki...

Harika bilgiler, teşekkürler canım:)

fiamma dedi ki...

Photoscape i yÜkleyince pc deki başka programlarla çatışıyor mu ? Ben de picasa var mesela? Bu daha kolay gözüktü gözüme, tavsiye eder misin?

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Örgü Çantam: Hatice abla hepsini açıkladım:)

Nilgünüm bende mucukladım

Stilimin Direktörü ben senden öğreniyom başkalarına öğretiyom. Al ver ekonomiye can ver hesabı:)

Şanslı evet bir süre sonra ağır bir külfet gibi geliyor ama hırsızlık için şart, çünkü hırsızlar bizlerden üşengeç silmeye bile tenezül etmiyorlar:)

fiamma ablam hiç bi programla çakışcağını sanmıyorum, bende photoshop dahil bir sürü program yüklü hepsi cayır cayır çalışıyo:) o yüzden yükle gitsin çakışırsa kaldırırsın;)

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Yeşom bugün tembellik etmeyim dedim:)

Sibelin Hobi Dünyası ... dedi ki...

Ben fotoscape kullanıyorum, sağolsun eşim yüklemişti, onu kullanıyorum çok rahat zaten bir süre sonra eliniz alışıyor. Nadirecim çok da güzel anlatmışsın canım teşekkürler. Sevgiler, öpüldün...

Özbek Çeyiz Tasarım dedi ki...

uzun zamandır bir bilene sorup öğrenmek istediğim herşeyi çok güzel bir şekilde açıklamışsınız emeğiniz için çok teşekkür ederim bundan sonra artık resmlerime blogumun ismini yazabilirim çok çooook teşekkürler sevgiler....

hobilerim dedi ki...

bu güzel detaylı anlatımın için çok teşekkürler,o kadar çok resmimi şimdiye kadar değişik bir çok sitede kendilerininmiş gibi eklenmiş gördüm ki,sayende artık resimlerimin üzerine kolayca ekleyeceğim.sitesinde senden bahsederek seni tanımama yardımcı olan sevgili arkadaşım örgü çantama da sevgilerimi yolluyorum burdan.tabi sana da sevgiler...hatta logolu ilk resmimi şimdi hemen ekliyorum siteme...:)

reyhane dedi ki...

İşte ihtiyacım olan buydu, çok iyi oldu yazdığın,her şeyi bil de bir köşede dursun,elle nereye kadar değil mi ama?

reyhane dedi ki...

İşte hocam yaptım bak sayende..Muck ve de muck..
http://reyhanlahersey.blogspot.com/2011/02/o-bir-minik-elbise.html

evli ve cocuklu dedi ki...

Ablasının gülü nasılda güzel güzel yazmışsın. Ben kendime bir zamanlar bir logo yapmıştım:) yazmak için çok ara verince kaydımı bulamadım. Uğraşmakta zor geldi açıkçası. Öyle boş boş takılıyordum:)) paylaşımın için sağol canım.

cafemis dedi ki...

Teşekkür ederim bilgiler için,şablonum değişince resimlerde otomatik olarak çıkan site ismim de gitti,yeni şablonuma da bir türlü kabul ettiremiyorum.Painti biliyordum ama diğer ikisini deneyeceğim,kendine iyi bak,sevgiler