15 Şubat 2011 Salı

Hep Uykum Var


Bu aralar günün her saati fotoğraftaki modda geziyorum. Sabah işe gelmek için 06:45 civarı kalkıyorum genellikle saati erteleye erteleye 07.30 buldurduğum zamanlar oluyor. Zaten işe gelirken o kadar paspalım ki; o an dolaptan ne buldum onu giyiniyorum, saç baş taramıyorum, makyajda neki? diyerek koşar adım uzaklaşıyorum evden. İşte başımı masaya koysam horlayarak uyuyacak kadar uykusuz hissediyorum. 17.00da işten çıkıp eve gittiğimde yemeğimi kapalı gözlerle yutup, hemen yatağa kıvrılıyorum.Genelde hiç uyanmaksızın ertesi sabaha kadar deliksiz uyuyorum:) Ertesi günde hiç uyumamış gibi zor uyanıyorum. Son 2 haftadır haliyeti ruhuyem bu halde.. Biyolojik saatimi hiç çalmıyor hep uykuda:) İnanın bu satırları bile yazarken ağzım yırtılacak kadar esniyorum, gözümü kapatsam klavyenin üzerinde saatlerce uyuyabilirim.
İki haftadır hafta sonlarım sınav+ mülakat şeklinde geçiyor. Stres ve adrenalin karmaşasında sınavların olduğu günler gözümü zor kırpmıştım belki de ondandır.

Uzmana göre ben her hangi bir uyku hastalığına yakalanmamışım, şöyle açıklamış:

"Toplumda ve hekimler arasında uyku hastalığı denilince sadece fazla uyumak ve uyuyamama, uyku hastalığı olarak anlaşılmaktadır. Oysa uyku hastalıkları uyku sırasında görülen uyku kalitesini bozarak bireyin dinlenememesi, bilincinin tazelenememesi,gündüz aktivitelerinin bozulması ve bireyin sağlıklı olduğu dönemdeki kapasite ve becerilerinin azalması ile seyreden hastalıklardır. "

Yada Yeşomun dediği gibi bişeylerden kaçıp uykuya dalıyorum kim bilir...

18 yorum:

A-H dedi ki...

bende aynen bu moddayim su aralar :) hele hele gecen ise gelirken serviste sizip kalmisim, soforle birlikte adamin evine gidiyordum az kalsin zor uyandim :D

fiamma dedi ki...

Canım geçmiş olsun mu demeli iyi uykular dinlen mi demeli bu duruma ama ben sana nacizane bir kan tahlili yaptırmanı tavsiye edeceğim, sağlık ocaklarında bile yapıyorlar 2 dakikada. 1 yıl önce ben de seninkine benzer durumlar yaşadım ama aşırı halsizlikte vardı aynı senin gibi düşündüm nasılsa geçecek bunlar diye lakin kalp çarpıntıları da eklendi ritim bozuklukları başladı tansiyon allak bullak oldu, daha fazla kaçamadım dr a gittim tabiii, siz nasıl ayakta duruyorsunuz hemen hastaneye yatıp kan almanız gerekir kan değerleriniz sıfırlanmış risk değerinin de altındasınız dedi gerisi iğneler haplar halen devam eden takipler vs vs.Halen de tam atlatabilmiş değilim, demir eksikliğine bağlı anemi yapıyor bunu devam ederse ihmal etme lutfen.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım beniimm kıyamam ben sana yine deçok kalma bu modda bir reset at kendine bir yenileme yap:)))alışkanlık aline gelmesin.
öpüyorum.
birşeylerden kaçıp uykuya saklanmaktansa kal birşeyleri kovalamaya bak sen:)))

Gulos dedi ki...

Aynı uyku durumu ben de de var.Benim kaçarım yok 6 da ayaktayım.Çünkü iş başım 7.30 .Hal böyle olunca erken kalkmaya alıştım ama daha önce 1- 2 arası yatan ben şimd 9 dedimi gözlerimi açamıyorum.Bende bu zamanlarımın keyfini çıkarmaya karar verdim.Uykum geldimi zorlamadan uyucam.Bol dinlenmeli uykular dilerim :) .
Sevgilerimle.

ONLARUYURKEN dedi ki...

hayırlı bir gün diliyorum, umarım bir an önce düzelir durumunuz.
haddim değil amaarkadaşın dediği gibi bir şeylerden kaçış da olabilir.
bazende kolestrol ve benzeri rahatsızlıklarında uyku yaptığını biliyorsunuzdur.bu konuda bir dr la görüşseniz
dua ile kalın

marifet23.blogspot.com dedi ki...

Ne denilir bilmem ama allah şifa versin sizinki bu durumluk .Bir an önce dr gidin derim. Umarım sorun yoktur çünki hiç sıradan bir durum değil sizin yaşadıklarınız.

Yeşim dedi ki...

Kuzum benim, şu sonuçların açıklansın bakalım geçecek mi uyku hali. Geçmezse doğru doktora gidiyorsun ;) öperim kuzumu.

Nilgün Komar dedi ki...

ay canım ya bende mi öyle oldum acaba ama yeşimimin dediği gibi; sınavlar bitince kendine gelirsin bende :))

evdebirMELEK dedi ki...

çabuk atlatırsın inşallah. zaman zaman stresten, düzen değişikliğinden olabiliyor. senin de anlaşılan son zamanların biraz yoğun geçmiş. inşallah emeklerinin karşılığını alırsın da bu uykulu hallerinde geçiverir.

Unknown dedi ki...

Havaların etkisi, sınav sonuçlarının beklentisi yormuş olabilir sizi.

Sevgiyle kalın...

Atolyekedi dedi ki...

Canım zaten yazıdan durum belli gibi ama yinede ihmal etmemen lazım diye düşünüyorum. Zayıf düşmüşte olabilir bünyen. 3. sınıftayken bir arkadaşım aynen bu şekildeydi ve başımızı kaşıyacak vakit bulamadığımız için olduğunu düşünmüştük onda da kansızlık çıkmıştı. Bu durum basitmiş gibi görünse de ihmale gelmez. Umarım sadece yorgunluktur, çabuk geçer ve sınav sonucu güzel olur herşey düzelir.

Stil Direktoru dedi ki...

Kaç ama geri dön balım, dinlen boşalt o güzel kafanı, yüreğini de asla sıkma seni çok sevdiğimizi unutma. NOT: Malak gibi yayıl, çekirdek kavur sıcacık kabak çekirdeği olsun ama, film aç ohh mis var mı ötesi ? mucx kuzuma

Urfa Tutkunu dedi ki...

Aklıma bir fikir daha geldi, kansızlık da uyku sebebidir, o olabilir mi acaba? Ya da kafanı sınava filan fazla mı taktın ki? Her şeyin hayırlısı Nadirecim.

hayallerimin izinde dedi ki...

bu ruh hali bana çok tanıdık..umarım, en kısa zamanda atlatırsınız.sevgiler..

seyabb dedi ki...

ah canım beni yazmışsın.Birde bu yorgunlukta bir eş bir anne iki çocuk var.Uyuyamıyorum bilincim tazelenmiyor.Gözümü açtığımda müthiş yorgunum.Zor.Ama sanırım mevsimsel.

Nedret dedi ki...

Kızım, insan ''Bıktım dünyayı sırtımda taşımaktan'' duygusu ile dolunca kaçacak tek yer uyku oluyor. Ben de senin gibiyim. Tek avantajım çalışmıyor olmam. Yetişecek bir yer olmayınca yat- kalk dur, kime ne?
Ama sen çok mutlu olacağın bir olay bul, yarat ve çık bu moddan. Sevgiler.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Hepinizin tavsiyelerini muhakak dinleyeceğim ama sağlıkla alakalı değildir diye düşünüyorum. Sanırım kaçıştandı artık kaçacak yerde kalmadı şimdi kendimi dışarılara atıyorum ve gözlerime işkence çektirerek uyumamak için elimden geleni yapıyorum:)

reyhane dedi ki...

Uyumak kadar güzeli yok, ama fazlası da böyle oluyor işte:)Çabuk uyan, iş çok yapacak:)