25 Mart 2011 Cuma

Eskiyi Yenileyin

Bu yöntemi ilk arkadaşımdan duymuştum siyah pantolonlarının rengi atınca kaynatıyormuş ilk günkü gibi oluyormuş. Sağol canım arkadaşım Özden'im... Sonra bir kaç sitede okudum. Cesaret edip 1 Tl' ye edindiğim Viktoria boyamla bir 2 siyah pantolonumu koyu laciverte boyadım.  Arkasında bir kaşık sirke ve tuz ekleyin diyordu. Kaşığın büyüklüğü küçüklüğü belirtilmediğinden bende yemek kaşığını kullandım. Sonra 70 derede makinede yıkadım. Sonuç enfes, yeni almış gibi.. Sırada koyu pembeye boyayacağım hırkam var:)

22 yorum:

moda_kesh dedi ki...

test ettim olmuş :)

Unknown dedi ki...

TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIM İÇİN BENDE DENEMK İSTEMİŞTİM AMA CESARET EDEMEMİŞTİM.BU DENEMEYİ SÖYLEMENİZ BENİDE CESARETLENDİRDİ TEŞEKKÜRLER

sevtap(karabidikim) dedi ki...

Bende yapıcamda cesaret edemiyorum,Peki makinadan boyayı nasıl arıtıyorsun?Sonra yıkadıgımız camasırlara bulaşmaz değil mi?

sevtap(karabidikim) dedi ki...

Bende yapıcamda cesaret edemiyorum,Peki makinadan boyayı nasıl arıtıyorsun?Sonra yıkadıgımız camasırlara bulaşmaz değil mi?

YETENEK-SİZİN dedi ki...

bende cesaret noktasında çok düşündüm belkide aylarca:) şimdi sırada boyanmayı bekleyen hırkalarım var:) makineden arındırmakta zorlanmadım. Sadece 1 kereliğine makineyi boş olarak domestoslu sabunlu suyla çalıştırdım o kadar. Ardından beyaz çamaşır yerine ne olur ne olmaz kaygısıyla renkli çamaşır yıkadım bi sorun çıkmadı... çok sıcakta yıkamanıza gerek yok aynı sonucu soğuktada veriyor(arkasındaki tlimatta 90 derece yazıyor). Hatta ben en son boyama işleminde makneyi temizlemem kolay olsun diye 2 kez durulattırdım sonrasındaki temizleme işlemim çok kolay oldu. Hemde boyadığım pantolonlarımda renk kayması vs. olmadı.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

sen benim bi tanemsin boyaları alalı 3 ayı geçti hala cesaret edemiyorum bide gözümü korkuttular makinede beyazları morartırsın diye.
oğluşun pantolonları bekliyor öylece.
seni çokkk seviyorum :))
bir paketle kaç pantolon boyanabilir bana yazabilirmisin öptüm kocaman

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Canım gece okuyunca bir cesaret geldi ama sabah gelen arkadaşım daha önce denemiş beyazlarında sorun olmuş birde makinem çok yeni 1,5 ay filan oldu değiştirdim. beyazlar konusuna çok takılyorum sen yada deneyen başkası varmı tekrar bilgilendirme yazısı açsan süper olacak:))

fiamma dedi ki...

İyi günlerde kullan küçükgüneşciğim ellerine ve cesaretine sağlık... şükür kavuşturana:)))

Yeşim dedi ki...

Demek işe yarıyor. Hmm bir de ben deyeyim bakalım. Yenilenen cicişlerini güle güle eskit kuzum :)

reyhane dedi ki...

Maaşallah elinden her işi geliyor..

Stil Direktoru dedi ki...

Bunu yapmak gerek haklısın bebeğim ellerine sağlık

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

bugün denedim pantolonlar hala tam kurumadı ama sonuç iyi.
benim gibi merak edenler içinde ek bir cevap olsun diye buraya yazayım dedim.
İki ayrı renkte boyama yaptım önce kaverengi sonra lacivert
ben boyayı deterjan gözüne değil direkt makinenin içine koyduğum pantolonun cebine boşaltım diğer renkte de kumaşın üzerine döktüm tuz ve sirkeyi deterjan gözüne koyup tarifi uyguladım sonuç başarılı
makineyi kazan temizleme proğramında temizledim yarında normal çamaşırları yıkayacağım beyaz bir bez ile makinenin içinde farklı yerleri silerek baktım renk kalıntısı yoktu.
korkmayın uygulayın:)))

emekliyim.com dedi ki...

korkmayın cesaret edin ben aynı yöntemlerle neler neler boyadım
yalnız koyu renkte boya kullandıktan sonra beyaz ve acık renkli çamaşır yıkamayın 1-2 kez makinayı sadece deterjanla çalıstırın borularda iç aksamda boya kalabiliyor:))

en son kuzumun bornozunu laciverte boyamıstım

http://niltursamatamerkezi.blogspot.com/

blogumada beklerim

yada face sayfama doğa için gerei dönüşüm çalışmalarımıda paylaşmak isterim

http://www.facebook.com/emeklinil

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Ben galiba her deneyimde buraya yazacağım:)))))))))

daha önce yazmıştım sirkeyi ve tuzu deterjan gözüne boyayı pantolon cebine yada içine döktüm diye.

eğer koyu lacivert boyama yapacaksanız içine mutlaka siyah da ilave edin sonuçtan çok memnun kalacaksınız.
rengi açılan yada farklı renkteki giysiyi koyu renge boyayacaksanız
renk olarak koyu lacivert alsanızda istenildiği kadar koyu olmuyor(ilk denememden tecrübe)
ikinci seferde 3 pantolon için 2 koyu lacivert bir siyah koydum sonuç mükemmeldi

tek parçalarda da boyayı 1.5 paket (hangi renk olursa olsun)kullanmakta fayda var. makinenin aldığı su miktarına tek paket az geliyor.bu yüzden istenilen renk tam olmuyor.

Birde FİSKE denilen bir sabitleyici var yumuşatıcı gözüne bir tatlı kaşığı koyuyorum(minik plastik bir kapta aseton kapları gibi)
nette araştırırken gördüm özellikle makinede yıkamalar için tavsiye ediliyor boya paketlerinde de yazıyor.

temizleme faslında ben de biraz domestosla temizleme yaptırdım.her ihtimale karşı sonraki yıkamada renklileri atıyorum.

Adsız dedi ki...

Ya bende etegimi tencerede kaynatarak siyaha boyadimmm ama heryeri esit olmadi :( acil bilgilendirebilirmisiniz benii :( camasir makinesinde mi boyamaliyim iyi sonuc almak icinnn?

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Adsız: Çamaşır makinesinde boyamanız eşit yayılmasını sağlar. Eğer tencerede boyadıysanızda sürekli karıştırarak homojen bi şekilde dağılmasını sağlamalıydınız. Tekrar boyarsanız sıkıntı kalmaz diye düşünüyorum. Geçmiş olsun

Adsız dedi ki...

Tam kuruduktan sonra koyu kahve gibi oldu heryeri siyaha boyadigim etegimin.. Simdi makineye attim ve tarif ettiginiz sekilde boyayi koydum. Insallah bu sefer olur :(

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Adsız : sıkıntı olacağını sanmam, ayrıca moralinizi bozmayın ilk çalışmalarda bu tarz yanlışlıklar olabiliyor.

ankaravi dedi ki...

eşimin pantolonundaki lekeyi çıkarmak için leke çıkarıcı kullandım fakat pantolonda renk değişikliği yapmış. çok üzüldüm pantolon daha çok yeniydi. şimdi boyamayı düşünüyorum. boyaları nerden alabilirim acaba.bir de pantolon toprak rengi aynı renge boyamak istiyorum. açık renkte sıkıntı yaşar mıyım?

YETENEK-SİZİN dedi ki...

ankaravi : aynı renge boyaman yada aynı rengi tutturman çok mümkün olmayabilir. boyaların farklı renkleri mevcut renge yakını bulup boyayabilrsin fakat boyanın üzerindeki renk birebir tutmuyor bilgin olsun. Boyaları aktarlardan temin edebilirsin. fikse edeceğin ayrıca bir maddesi var onuda alırsan daha uzun ömürlü sonuçlar elde edebilsin

Sevtap dedi ki...

Canım bende de boyanacak giysiler varda boyayı nerden aldın?

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Aktardan almıştım canım boyayı alırken fixleme boyasınıda almayıda unutma. Fixleme maddesi daha uzun süre kalıcılık sağlıyormuş yoksa düz şekilde boyayınca bi kaç yıkamada eski haline geliyor.