Malzemeler:
1 su bardağı bayat ekmek içi
3 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi
2 çorba kaşığı zeytin yağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çorba kaşığı biber salçası (isteğe göre)
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırıp rondodan geçirin daha sonra ekmeğinizin üzerine sürerek afiyetle tüketin:) Özellikle yemek fotolarımda görsel sunum hiç yok, sebebi anında yapıp, yememden kaynaklanıyor. Güzelleştirmeye midem dayanmıyor:)) Yoksa tost ekmeklerin üzerine sürüp kanepe şeklinde sunmam elbette ki enfes görünürdü ama benim için önemli olan tadı!
Not: Ceviz yerine fındıkda koyabilirsiniz o zamanda adı acılı fındık ezme olur:)) Bu arada tarif Ümit ustanın Çay Saati kitabından eksiltme ve artırma çalışmalarıyla ortaya çıkarılmıştır!
11 yorum:
ellerine sağlık eminim çok güzel olmuştur:))
enfes görünüyor.
Uff olsaydı da yeseydim ağzım sulandı şhülüp :) ellerine sağlık marifetli kuzum benim.
Eline sağlık canım,böyle aparatif şeyleri çok seviyorum..ben de şimdi bulgur köftesi yapıyorum..Ceviz alıp tarifini deniyeceğim:)
Sevgiler..
Canım ellerine sağlık.Yakın olsaydık şimdi gelirdim yanına:)
ellerine sağlık!!!!!!!!!!!!!!!!
Hımmmmm hımmmm hımmmm, ben çok severim ve bizim gelinimiz yani Badişimin annesi çok bir güzel yapar malzemeler birebir aynı yanlız rondodon geçirmeden sadece cevizleri rondolayınca daha çok seviyorum diri diri, ellerine sağlık canım, bu aralar pek bir yemek işine düştük:)))
off of olsa da yesek :D
ben peynir koymadan yapıyorum Muhammara diyoruz (G.Antep tarafında böyle isimlendiriliyor,baba memleketi:)
ellerine sağlık ben epeydir yapmıyorum dayanamayıp ekmek yememe sebep oluyor:))
Ummm!!!!Deve estar uma delícia!!!Bjosss.
Bayılırım bu tür şeylere.
Sevgiler:)
Yorum Gönder