14 Temmuz 2011 Perşembe

Olympos Tatili / 2011

Geçtiğimiz hafta Antalya'nın şirin ve doğa harikası beldesi Olympos' a doğru bir yolculuk yaptım. Şunu itiraf etmeliyim ki; ilk etapta çok fazla ön yargım vardı ve gidip-gitmemek arasında bir yerlerde asılı kalmıştım. Çok ahlaksız ve cılkı çıkmış bir ortamın kaldığından bahsedenler oldu. Kimisi çok pis dedi. Kimisi sinekten geçilmez vs.vs.
Tabi bir de ulaşım derdi vardı. Şurda in şuna bin meselesi de ayrıca gözümü korkutuyordu. Fakat herşeyi bir kenara itip, 5 kız düştük yollara..
Nereden gelirseniz gelin Antalya Otogarından İlçeler terminaline gidiyorsunuz, Olympos' a giden minibüsü öğrenip içine atlıyorsunuz.Yaklaşık 1,5-2 saatlik yolculuğun ardından sizi bir durakta indiriyorlar. Sonra yeni bir  minibüs gelip sizi alıp, pansiyonunuzun kapısına bırakıyor. Bu mesafe de 15 dakika sürüyor. Sonra olağanüstü bir doğa ve eşsiz manzarayla tatiliniz başlıyor.

Ekşi sözlükte Olympos için ne demişler bakmak için tık,
Kaldığım pansiyonun linki için tık;
Özgür ruhlar ormanı için tık,
Daha fazla araştırma için tık :)
♫    ♫
Gelelim neleri ölümsüzleştirdiğime ;


Her gün bu yatakta uyandım, giyinip minik ahşap evimizden çıkarak kahvaltıya gittim.

DSC09374

İşte minik ahşap evimiz, içinde 2 kişinin dolaşması bile zor ama geceleri üşütecek kadar serin. En güzeli de kapıdan çıkar çıkmaz bir hamağın üzerine kendini bırakmak..

DSC09320

Her gün bi'lfiil tükettiğimiz kahvaltımızın en güzel öğeleri. Nedense zeytin ve karpuzun tadını unutamıyorum...

DSC09414

Kahvaltıdan sonra yol kenarından alınan buz halindeki su ve abur cuburla, kurbağalı derenin ve ağaç gölgeliklerinin altından yürüyerek denize ulaşmak...

DSC09425

Denizi fena değildi, yalnız sahilini hiç beğenmedim. Çakılların ve taşların üzerinde yatmaktan sırtımız ağrıdı resmen. Denizin de dereyle ayrılan sağ tarafı aşırı derecede kayalıktı, çizilmeyen yırtılmayan yerim kalmadı:)

DSC09393

İşte bu manzaraya ağzımızı ayıra ayıra denize gittik geldik...

DSC09417
DSC09398
DSC09397
DSC09395
DSC09394
DSC09390

Bu da Roma Tapınağı; eğer pansiyonda tanıştığımız arkadaşlarımız olmasaydı keşfetmeden dönecektim. Mutlaka sağını solunu gezin.. Bizim gibi cahillik etmeyin :(

DSC09434

Bir gece hangi akla hizmet bilmiyorum ama Kemer'e eğlenmeye gittik, ortam bizi sarmayınca kendimizi sahiline atttık. Bu da sabah 4.00 sularında denizin kudurmuş hali. Sağ üst köşede Ay bir ateşböceği gibi görünsede enfes bir manzaraydı.

DSC09360

Denizden yorgun gelince hemen duşumuzu alıp kendimizi sedirden köşklerimize atıveriyorduk. Her akşam çalan canlı müzik ve yakılan ateşin eşliğinde mamalarımızı tıkınıyorduk..

DSC09472

İşte böyle güzel ve enfes bi tatil geçirdim:) Darısı tatile gidemeyenlerin başına....

NOT: Bu çekilen fotoğraflar sadece yol güzergahımdakiler, daha nice güzel alanlar vardı ama tatil kısa sürdü napim:(

10 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

en temizi doğa anaya sarılmak bebeğim
ne zamandır gitmedim sayende gittim kuzu
devamı gelsin sen de ben de hepimiz paso gezelim obaa .) mucxxxxx

Yeşim dedi ki...

Endişelerinin yersiz çıkmasına sevindim kuzum. Çok yorulmuştun bu tatil iyi gelmiştir sana :) Fotoğraflar daha büyük olsaydı tam süper olurdu ;) öperim kocamane

evdebirMELEK dedi ki...

Doğa ile başbaşa süper bit tatil olmuş anlaşılan. Benim de seneler evvel bir kaç kez (dayımın orada görev yaptığı dönemde)çıralı da tatil yapmışlığım vardır. önünde deniz arkanda çam ormanları nesif bir görüntü.

Merak ettim çıralıya gitmedin mi acaba. Hani şu kendiliğnden ateş yanan bir yer var? Oraya kadar gitmişken görmeni isterdim.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

tatlım bir güzel dinlenmişsindir harika bir yer böyle fazla keşfedilmemiş pek çok güzellik de var ülkemizde.

tekrarlarıda nasip olsun inş.

tosbagalar dedi ki...

En güzeli doğayla iç içe olmak darısı başımıza artık:))

Unknown dedi ki...

yetenekim en iyisini yapmışsınız. hele kız kıza süpper fikir :)) Endişelerin yersiz olmasına çok sevindim umarım bol bol temiz hava ve stres atarak dönmüşsündür.

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Yıllar önce gitmiştim Olympus'a ve çok sevmiştim.Denizi akvaryum gibiydi,tarihi eserler harika...
Ve en çok da tepeye çıkıp yanan taşları görmüştük oraya çıkana kadarki eziyete değmişti o güzelliği görmek.Sanırım siz orayı görememişsiniz:(
Yine de güzel bir tatil olmuş,sevgiler...

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

ne güzel bir tatil olmuş.
görülecek yerler listesıne eklenmeli.

Necmiye dedi ki...

Cumanız ve BERAAT KANDİLİNİZ mübarek olsun. ALLAH'ım dualarımızı tövbelerimizi kabul etsin, günahlarımızı affetsin, rahmet ve bereketini esirgemesin, cehennem ateşini göstermesin, cennetinden mahrum etmesin inşaALLAH ...

Nilgün Komar dedi ki...

süper yermiş değilmi tatlım! memnun ve mutlu kaldığına çok sevindim! geceleri soğuk olduğu için odalar o kadar küçük sanırım nefesden ısınır gibi duruyor :)