7 Eylül 2011 Çarşamba

Yoğurt Kovasından Sepete..

Bayramdan beri pek yazı giremedim, bir faaliyetim de olmadı. Çok fazla bloga da girmiyorum çok nadiren bazı arkadaşların sayfalarına göz atıyorum :( Yorumlara da pek dönemiyorum ama gerek maille, gerek telefonla gerekse de yorumlarıyla destek olan herkese teşekkür ediyorum.
Gerçekten içimden uzun süredir bişey yapmak gelmiyor.. Benim içimden gelmeyince bir arkadaşım beni hem teşvik etmek hemde sevindirmek için yoğurt kovasından geri dönüşüm projesi yapmış ve taa Denizli' den buraya kadar yanında taşımış. 
Arkadaşımın ataması olduktan sonra yalnız yaşamaya başladı, oldukça boş geçen zamanlarını da örgüyle değerlendirmeye çalışıyor. Bu kova ile beraber çok güzel şal hediyeside oldu ama onu kışlıklarla beraber kaldırmışım, bulamadım:S 
Sibel'ime buradan da çoooook teşekkür ediyorum ve onu çok sevdiğimi söylemek istiyorum.
Gelelim kovanın yapılışını tarif etmeye; 
Malzemelerimiz: 
1 Adet Yoğurt Kovası
Artan kirpi (sakallı) ipler
Tığ ve İğne
Yapılışı:
Yoğurt kovasının alt kısmını bıçak yardımıyla yuvarlak bir şekilde keserek çıkarıyoruz. Daha sonra ipimizi kovamızın çevresine aralık bırakmadan sık bir şekilde sarıyoruz. Aynı şekilde keserek çıkardığımız yuvarlak parçanın da etrafını sarıyoruz. Daha sonra bu yuvarlağı iğne ile dikerek kestiğimiz yere yeniden monte ediyoruz. Üzerini ister örnekteki gibi tığ işi ile, isterseniz keçelerle süsleyin ve evinizin en sevimli köşesine yerleştirin.. Oldukça kolay, güzel ve işlevsel bir geri dönüşüme imzanızı atın, işte budur :)

Ben kovamın içerisini makas ve bantlarımla doldurdum, sizler sabunla yada benzeri şeylerle de doldurabilirsiniz, acayip malzeme topluyor bu yumuş:))

11 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

organik ve tamamen el yapımı .) anladın sen sarıldım bebeğim canım ciğerim .)

Yeşim dedi ki...

:) tamamen el yapımı ahhaha he bi de organikk :) güzel olmuş kuzum aferim Öptüm kocaman :))

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Ya ne kadar beceriklisiniz ya ben böyle seyler yapmam icin yapanlari görüncede kiskaniyorum resmen :) Süper olmus...

fiamma dedi ki...

Canım benim zaman zaman bu moda hepimiz giriyoruz, yanlız değilsin yani. Ahh ne olacak bu atamama durumları, yoğurt kovaları, deterjan kapları derken ne çok geri dönüşüm malzeme hayat buluyor da yer daralıyor. Ama bayağı bir şey toplaması sevindirici, iyi günlerde kullan güzel hediyeni.

Adsız dedi ki...

Gayet güzel olmuş güle güle kullanın. Bende dört tane kova biriktirdim böyle bir şeyler yapmak için ama hala sırada beklemekteler. Ellerinize sağlık.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık canım bende de arkadaşın yarım bırakıp benim tamamlamamı bekleyen bir tane var :))

kutular kovalar olmasa ne yapardık bilmem :)))

reyhane dedi ki...

Eline sağlık canım,hoş olmuş..

Adsız dedi ki...

çok beğendim hem de tam da böyle bir şeye ihtiyacım vardı, dolaptaki yoğurt bitsin hemen yapıcam :) ellerine sağlık nadirecmm

hobivakti dedi ki...

Ne hoş görünüyor. :)

Sakallı ip ne kadarda çok amaç için kullanılıyor. :)

Tarif içinde ayrıca teşekkürler. :)

Hilal dedi ki...

hakkaten güzel bir değerlendirme olmuş Nadirem. biliyor musun ben de bu aralar acaip tembelim. elim kolum kalkmıyor nedense, bloğa da kırk yılda bir yazı giriyorum:(

geçicidir değil mi :)

aski muhabbet dedi ki...

ellerinize sağlık. bende ne zamandır yoğurt kovasından kumaş kaplayarak sepet yapmayı planlıyordum. ama daha nasıl yapacağıma karar veremediğim için başlayamadım. ama sizinki çok şahane ve güzel olmuş.