28 Kasım 2011 Pazartesi

Barbunya Salatası

Güzel bir haftanın en başındayız.. Umarım mutlu, mesut ve sağlıklı bir şekilde noktalarız.
Bu ara yemeye, içmeye kafayı takmış durumdayım. Annem evimizin yanında ki bir terzide dikiş öğrenmeye başladı. Benden 1-2 saat sonra eve geliyor. Hal böyle olunca yemek işleri bana bakar oldu:)
İşten gelince koşturarak mutfağa giriyorum aceleyle hazırlıyorum. Hem besleyici, hem sıcak, hem doyurucu hem de pratik şeyler yapmaya gayret ediyorum. Yemeği yedikten sonra yine koşarak evden çıkıyorum ve doğruca kursa gidiyorum. Vitamin takviyesi ile ayakta kalmaya çalışıyorum. Bu arada annemin iş maceralarını da dinliyorum. O başlı başına bi olay... Geçen gün bir fermuar olayı vardı ki; gülmekten kendimizi alamadık. 

Gelelim barbunyanın faydalarına☺
Barbunya: Tam bir protein deposu olan fasulye A, B9 ve C vitamini ile demir ve magnezyum mineralleri açısından zengindir. Ayrıca, B5 vitamini ve kalsiyum içerir. Lif açısından da zengindir.
Barbunyanın Faydaları: Vücuda güç ve enerji vererek, bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Vücudun gelişimini ve onarımını destekler. Kemikleri güçlendirir. Romatizma ve siyatik şikâyetlerini azaltır. Böbrek rahatsızlıklarında etkilidir. Böbrekleri kuvvetlendirir. Böbrek kumu ve taşlarını dökmeye yardımcı olur. Sinirleri kuvvetlendirir ve kalp çarpıntısını giderir. Kandaki şeker miktarını düşürerek şeker hastalığına karşı faydalı olur.
Barbunya nasıl kullanılır? Tanelerinden ve yapraklarından faydalanılır. Barbunya, kuru olarak yemeklerde kullanılır. Zehirlenmelerden sonra yenirse iyileşmeyi hızlandırır. Kullanmadan önce bir gün kadar suda bekletilirse gaz yapıcı özelliği gider.
 BESİN DEĞERİ(100 gr.)Enerji :321 kcalKarbonhidrat :57 gr.Protein :21 grYağ :1 grKalsiyum :128 mgDemir :5,4 mgA Vitamini :15 I.U.B1 Vitamini :0,3 mgB2 Vitamini :0,11 mgNiasin : 2,1 mgC Vitamini :0 mgDiyetik Lif : 3,92 gr

♥♥♥
Benim güce ve enerjiye ihtiyacım olduğundan bol maydanozlu bu salatayı sanırım bol bol tüketmem gerekecek☻
Malzemeler:
1 Su Bardağı Barbunya
1 Çay Bardağı Bezelye
1 Adet Soğan
2-3 Adet Doğranmış Turşu
1/2 Demet Maydanoz
1/2 Limon
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:
Barbunyaları ve bezelyeyi haşlıyoruz. İçerisine kalan bütün malzemeleri bocalıyoruz :) İşte bol vitaminli bir salata.

NOT:Kardeşim maydanozunu çok koyduğum için vızıldadı durdu ama ben C vitamini açısından bu yiyeceği bu aylarda çok tüketmemizin faydası olacağını düşündüğümden bolca ekledim.
Afiyet olsun..

10 yorum:

Neslihan Duysak dedi ki...

ellerine sağlık tatlım...

Nilgün Komar dedi ki...

afiyet olsun canım benim

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık

caferengigül dedi ki...

Çok severim barbunyayı,ellerinize sağlık.

zeymurancafe dedi ki...

ellerıne salık canım ,güzel bır salata olmuş

Cocukla Cocuk dedi ki...

bayılırım cok da yakışmış bence bol maydanoz ellerine sağlık

moda_kesh dedi ki...

soğan koymazsan severim gibi görünüyo:)

Stil Direktoru dedi ki...

çok severim ama feci osurtur .)
kikiiii bir gün ben yaparım yersin bacım
mucx

YETENEK-SİZİN dedi ki...

alonenes : saol Neslim buarada sen nerelerdesin?


Nilgün Komar : saol Nilgüşüm


caferengigül : mersi canım


zeymuran : teşekkür ederim canım


Cocukla Cocuk : çok sağolun..


moda_kesh : Tamam sen geldiğinde soğansız yaparızkiiii


 Stil Direktörü  : bilmezmiyim :)))

Yeşim dedi ki...

Wayy canım istedi bu saatte şimdi :) ellerine sağlık tatlım afiyet can olsun :)