16 Aralık 2011 Cuma

Çikolatalı Muffin

Bugünlerde pasta, börekle uğraşır oldum. Yeni kekler, börekler deniyorum. Bu arada en kısa sürede muffin için ayrı bir tepsi almam lazım. Benim muffinler tepside yayılıp gidiyor :)


Oldukça yumuşak ve lezzetli bir kek oldu. Kahve sizi endişelendirmesin, oldukça güzel bir tat veriyor ve yerken içinde kahve olduğunu bile bilmiyorsunuz;)

Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı Türk kahvesi
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Üzeri için:
2 su bardağı süt
Çikolatalı Sos

Yapılışı:

Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Ardından un ve k.tozu hariç diğer malzemeler eklenir. Onlarda çırpılır son olarak un ve kabartma tozu elenerek karışıma eklenir. Kağıt kalıpların tabanlarına parmağınızla yağ sürülür. Daha sonra hamur kalıpların yarısına gelecek şekilde kaşıkla konur. Pişirildikten sonra üzerine hazırlanan sos dökülür. Ben hazır sos kullandım ama sizde pişirebilirsiniz. Afiyet, bal, şeker olsun efendim...

8 yorum:

Yeşim dedi ki...

Oufff kuzumm çok güzel görünüyo ellerine sağlık nasıl canım istedi şimdi olsaydı da yeseydim dedirttin bana :) enn kısa zamanda bende yapıyorumm :)

Neslihan Duysak dedi ki...

harika görünüyor nadirem:))

Nilgün Komar dedi ki...

yeşimim; valla bende bittim şu an canımda böyle kahve çuku dolaylarında birşey çekiyorken görmek bile bana yetti doğrusu :))

Nil dedi ki...

tarifini gördükten sonra yarın ki alışveriş listeme muffin kalıbını ekledim. çünkü benimkiler de yayılıyor. geçen kızım istedi kağıtlı kek yapamadık :)

moda_kesh dedi ki...

ımmm nefis görünüyor bana da yapar mısın tatlım :)))

fiamma dedi ki...

Vallahi görmemiş olayım, pek dadanmak yarar getirmiyor sonra:)Ellerine sağlık canım.

zeymurancafe dedi ki...

muffınler harıka gorunuyor cok lezız ellerıne sağlık canım

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

Hanım kızımız pekte becerikliymiş, maşAllahhhh :)