Yılbaşı sofrası kuracaklara pratik tarifler gelmeye devam ediyor. Hepsini deneyip, tadıp ta paylaşıyorum. Kıymetimi bilin yani;) Elmalı kurabiye, pasta, turta ne varsa bayılırım. Normalde kekte meyveden hoşlanmam ama 1 havuçlu mozaik, 2 elmalı her şey, 3 portakallı kek denildi mi hayat benim için durur:) Bu tarifi Arçelik'in A La Chef kartlarından birinde okudum da denedim. Ama birebir aynısı değil!
Malzemelerimiz:
Yarım paket margarin (eritilmiş yada iyice oda sıcaklığında yumuşamış)
1 adet yumurta,
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı tuz,
1 fincan süt,
1 limon kabuğu ve suyu( ben koymadım)
Alabildiği kadar un.
İçi için:
4-5 tane elma (soyulmuş, rendelenmiş)
1 su bardağı şeker,
1 çorba kaşığı tarçın
Limon suyu (ben koymamıştım)
Ceviz içi
Yapılışı:
Malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Diğer taraftan soyulup, rendelenen elmalar tencereye alınır. Şeker ilave edilerek bir güzel pişirilir. Tarçın ve cevizde ilave edilince ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır. Hazırlanan hamurdan küçük bir tutam ayrılır, kalan ıda varsa turta kabına yoksa küçük bir tepsiye yayılır. Soğuyan iç üzerine serilir. Hamurdan ayrılan parça açılıp, ince şeritler halinde kesilir ve üzerine şekil verilir. (ayırdığım hamur yetmeyince şekilde bozuk oldu:)) Pişip, soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun, ağzınız tatlı olsun..
7 yorum:
Harika olsa da yesem..
hmmmmm harika görünüyor canim valla ellerine saglik yanindada cay veya kahve olsun oh yemede yaninda yat :)
Mein Blog/Blogum
mmmm ellerine sağlık
Elmalı tartı ben de severim,tarife teşekkürler:)
ellerine sağlık cankuş...
Olsa yerim inan, bu sabah kahvaltısız çıktım evden..
Oy oy oyy sen neler yapmışsın tatlımm :) ellerine sağlık kuzum şahane görünüyor afiyetler olsun yiyenlere :)
Yorum Gönder