15 Ekim 2012 Pazartesi

Seramik Magnet

Yeni bir haftanın en başından herkese günaydın. Aylar önce yaptığım bir çalışmayı gün yüzüne ancak çıkarabildim. Hafta sonu bloggera yüklediğim ama yayınlamadığım yazılarımda ki fotoların hepsi gitmiş:( Neyse artık yapacak bişey yok, tekrar hazırlayacağım.. 
Magnete gelecek olursak onu seramik hamurundan yapmıştım. Yeni evlenen bir arkadaşıma hediye olsun diye. Çok ters açıdan fotoğraflamışım bütün kusurlar gözüme gözüme giriyor:) Benim hatalarımı görün ki aynılarına sizde düşmeyin :P


Gelelim nasıl yaptığımıza; seramik hamurumuzu 3 cm kalınlığında açıyoruz. Daha sonra kurabiye kalıplarıyla şekil veriyoruz. Eğer ki baskı yapacaksak hafifçe üzerini ıslatıp baskımızı yapıyoruz. Eğer yapıştırmak istediğimiz bişey varsa bu sırada hafifçe bastırarak kalıcı olmasını sağlayabiliriz. Örneğin tacın taşlarında yapıştırıcı yok sadece bastırarak koydum. Daha sonra boyayıp süslüyoruz. Hayal dünyanıza kalmış pratik bir kişiye özel hediye yapabilirsiniz. Sibel&Osman' ın buzdolaplarının üzerinde gördükçe hoşuma da gidiyor:)

3 yorum:

Yeşim dedi ki...

Marifetli kuzum benim ellerine, emeğine sağlık :) arkadaşın da baktıkça seni hatırlasın :)

Nilgün Komar dedi ki...

sen yaparsın da olmazmı ballı lokma.. fotoğraf makinesinin kendi kusuru o kendine baksın :)

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık canım onlarda baktıkça seni anıp mutlu oluyorlardır kesin:)öpüyorum