Facebook' ta amaçsızca dolaşırken fark ettim bu tarifi, malzemelerde hazır olunca sabah kahvaltısına denedim. Güzel, basit ve lezzetli, tam bana göre oldu!
Malzemeler:
Milföy (Tepsinizi kapatacak kadar, ben toplamda 6 tane kullandım),
2 adet yufka,
1 yumurta,
1 su bardağı süt,
1/2 şişe maden suyu,
1/2 çay bardağı sıvı yağ,
İçine koymak istediğiniz malzemeler (ben peynir ve baharat koydum)
Yapılışı:
Önce milföylerimizi merdaneyle inceltip inceltip, tek sıra halinde tepsinin tabanına yayıyoruz.Yufkanın ikisini de didikleyip, kenara ayırıyoruz. Açılan milföylerin üzerine elimizle parça pinçik ettiğimiz 1. yufkayı serpiştiriyoruz. Onun üzerine hazırladığımız iç malzemesini ekliyoruz sonra tekrar didiklenmiş 2. yufkayı serpiyoruz.Kalan diğer milföyleri de aynı şekilde açıp, tepsinin üzerini kapatıyoruz ve dilimliyoruz. Üzerine süt, yağ ve yumurtayı çırpıp döküyoruz. Kestiğimiz yerlerin arasından da maden suyumu döküyoruz, sonrada hop fırına.
5 yorum:
Vayy marifetlim benim :) ellerine sağlık kuzum afiyetler olsun.
Şahane görünüyor,milföylerden tak yaprak elde edip onu mu seriyoruz alta hocam?
Yeşim: saol balım
reyhane: Yok abla ayrı ayrı inceletip, serdim birleştirmedim..
Ellerine sağlık güloo, enfess enfess..
Çok pis boğaz oldum bu ara bacıcan, ne olacak halim bilmiyorum, Allah sonumu hayretsin :)
en kısa zamanda denemeliyim :)))ellerine sağlık canım
Yorum Gönder