24 Aralık 2012 Pazartesi

Yeşil Kil Maskesi Yapımı ve Yüz Bakımı

Ara ara ev yapımı maske yapmışlığım var. Genelde de kil maskesi, yoğurt maskesi, bal maskesi filan uyguluyorum.. Cilde sürekli kimyasal içeren ürünler yüklemeyi doğru bulmuyorum. Arada ki dengeyi kurup hem doğal hem de kozmetik ürünler kullanmak sanırım en doğrusu. 
Yorgunluk, stres, toz, duman, kir, ekran başında uzun süre vakit geçirme, radyasyon, beslenme, uykusuzluk, yaşlanma, alkol, sigara, vs.. gibi sebeplerle cildin canlılığını yitiriyor. Bize de onu tekrar canlandırmak, hak ettiği değeri vermek düşüyor. Bunun için gerek bakım ürünleri gerekse doğal yöntemlerle cildinizi şımartın ve onu çok sevin. Yaşadığınız müddetçe değişmeyen ama bakmazsanız zarara uğrayan tek kıyafetiniz! 
Bakalım ben cildim yani yüzüm için neler yapmışım...

Önce kilin faydalarına ve geçmişine bir göz atalım.

"Yeşil kil, yağlı ciltlere iyi gelir,cildi güzelleştirir,sivilceleri iyileştirir. Saçlara canlılık ve parlaklık verir, yağlı saç derisini arındırır, kepek oluşumunu önler. Kan dolaşımını hızlandırır. Kil pişik, selülit ve ciltteki çeşitli yaralar için de kullanılır, cilt hastalıklarına faydası vardır. Bu özellikleri barındırması, kilin neden bu kadar tercih edildiğinin cevabı olabilir.


Kilin içinde bulunan maddeler, cilde ve birçok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor. Aynı zamanda temizlik malzemesi olarak da kullanılır.

Işıltılı bir cilt için, kil masajından daha yararlı hiçbir şey olamaz. Bunun için yapmamız gereken şey; temizlenmiş cilde haftada iki kez kil uygulamaktır. Gözeneklerde biriken tozu ve yağı bu şekilde temizlemek mümkündür.

Kil, piyasaya yeni çıkan pek çok kozmetik üründe kullanılıyor. Doğadan elde edilen kilin demir asidi, silisyum, alüminyum, magnezyum gibi insan vücuduna faydalı maddeler ve mineraller içerdiği biliniyor." Kaynak

NOT:  Saç için olan killer beyaz renkteymiş, henüz denemedim ama bulur bulmaz onunla da keşfe çıkacağım! Eğer saç için kil alacaksanız mutlaka aldınız yere "saç için" diye belirtin ki sizi doğru yönlendirsin!

Gelelim tarifimize:



 İster toz, ister taş halinde aldığınız yeşil kili azar azar su ekleyerek yumuşamaya bırakın. Toz halinde almanız işinizi kolaylaştırır, çabuklaştırır.


Çamur kıvamına gelen kilinizin üzerine 1 tatlı kasığı kadar saf zeytinyağı ekleyin. Temizledikten sonra gerilmiş o derinizin aslında yumuşacık olduğunu göreceksiniz!Düzgün bir kıvam elde ettikten sonra yüzünüze (göz ve dudak çevresi hariç) uygulayın.Bireysel öneri: 1- Gerilen ve kaşınan cildiniz sizi korkutmasın doğal olanı bu! Maske yüzünüz de iyice kurusun..2- Duştan hemen önce uygulayın ve duş esnasında temizleyin.3- Sonrasında yüzünüze buhar uygulayın. Ya küçük bir yüz saunası cihazı elde edin yada klasik kaynayan su dolu tencerenin üzerine kafanızı eğin :)4- Üzerine Kayısı Çekirdeği Yağı sürün. Faydaları için tıklayın ve şaşırın. Göz çevresine de rahatça sürebilirsiniz.5- Yapabiliyorsanız haftada 2 kez uygulayın.Gözlem: Benim cildimde yaptığı etkiyi yazıyorum, herkeste aynı tepkiyi verecek diye bir kaide olmadığının da altını çizerim. "Kesinlikle cilt ışıldıyor (kirler gittiğinden mi ne bilemedim:)). Ayrıca varsa çıkmış sivilceniz sabaha kuruyor." 


3 yorum:

Unknown dedi ki...

Ben bunun yoğurtlu olanını yapıyorum ara ara. su koymana da gerek kalmıyor. Kil biraz kurutuyor, yoğurt nemlendiriyor. Dediğiniz gibi bu maske yüzü parlak gösteriyor ve temizliyor, ve nemleniyor. bunu da beğendim. Bir dahaki sefere deneyecem. Teşekkürler:):)

Yeşim dedi ki...

Hımm benim cildim kuru zaten daha da kurutur mu acaba?

moda_kesh dedi ki...

yeşom uzak dur kilin kuru ciltlerde fena etkileri oluyor.