3 Ocak 2013 Perşembe

Okudum - Kuyucaklı Yusuf + Beden Dili

İş yerinde otururken boş zamanlarımda bir şeyler okuyorum. Bir ara arkadaşımdan bir sürü dijital kitap almıştım. 100 temel eser kapsamında diye Kuyucaklı Yusuf' tan başladım ama kitabı bir türlü sevemedim.
Tamam sisteme karşı baş kaldırmış, doğruluğundan dürüstlüğünden ödün vermemiş ama ne bilim sarmadı beni! Karakterleri benimseyemedim, hayal kuramadım vs.
Neyse, bütün bu olumsuzluklara rağmen okudum, bitirdim. Muhakkak bana bir katkısı olmuştur...

Benim kitabım ya ilginç bilgilerle öğretici olmalı yada hayal kurdurmalı!


----------------------------------------♥♥♥----------------------------------------


Başka bir dijital kitabımda Baki Evkaralı' nın Beden Diliydi. İlginç tespitleri olan bir kitaptı.
 "İnsan korktuğu zaman, vücut kokusu değişir. Ve tahrik olduğu zaman sevgilinizin tadının da değiştiğini fark edeceksiniz." 
Nedense bu cümle çok dikkatimi çekti. Uzun süre düşündüm tat nasıl değişir diye ☺ Kitabı okumaya ekstraca zaman ayıramasanız bile şöyle bir tarayıp, göz atmanızda fayda var. Bir şeyler öğrenebilirsiniz!

----------------------------------------♥♥♥----------------------------------------


Dijital kitap olayı ne kadar doğrudur/ değildir, orası tartışılır. Ben oralara hiç girmek istemiyorum. Fakat kısaca fikrimi şöyle belirtmek isterim. Herkes okumalı ve bunun maddi/manevi boyutuna bakmamalı! Nerede, neyi gördüysek bence okumalıyız. Okumanın tüketicisi olmalıyız!
Bu sebeple size benimde faydalandığım dijital kitap  kaynağını bildiriyorum ☻
- Hep mi dijital okuyorum?
+ Hayır
-Orjinal kanlı canlı kitabım var mı?
+ Evet, oldukça çook...

Esenliklerrrrrr...

6 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

evet ya kuyucaklu yusuf ağır bir ruh hali ama harika bir aşkı barındırıyor! acı ve hüzün dolu bedenlerin kavuşamayan aşıkların sonu!

gez gör arpacık dedi ki...

Genç kızken filmini izlemiştim Kuyucaklı Yusuf'un ve çok beğenmiştim. Oğlumun adının sebebidir:) Kitabini 2-3 sene önce okumak nasip oldu ve onu da beğendim. Bir de çok kaptırırım kendimi kitaba..Ağlarım zırlarım:))O da öyle bir kitaptı. Ya da duygusal bir dönemime rastladı bilemiyorum. Bence de her daim okumalıyız. Yerde gazete parçası görsem düzeltir okurum. Çocukları teşvik ederim. İnşallah biz de bir gün çok okuyan bir toplum olmayı başarırız.

Yeşim dedi ki...

Canım benim haklısın okumalı her türlü. Yine de ben bu dijital kitap fikrine alışamadım. Kitaba dokunmalıyım okurken kokusu gelmeli sayfalarını her çevirişimde :) ben böyle okumayı seviyorum. Öperim bal yanaktan.

Unknown dedi ki...

mrb bugun ulaştı elime yılbbaşı kartınız benimki henüz gelmemiştir.
çok teşekkür ederim çok güzeldi ve yanındaki hediyelerde öyle çok incesiniz
Küçük Mutluluklar Dükkanı

reyhane dedi ki...

Okuyalım bilgilenelim olayı

Lilith dedi ki...

Kuyucaklu Yusuf hernekadar sarzım olmasada 5 sene önce okuyup bitirdiğimde koşarak banyoya gidip birsüre ağladığımı sonraki günde etkisinden birsüre çıkamadığımı hatırlıyorum.*-*