13 Mart 2013 Çarşamba

İrmikli Haşhaşlı Tatlı


Hafta sonu misafirlerimiz geldi, telaştan neler yaptığımı çekemedim ama herkes gittikten sonra bir parça kalan bu tatlıyı fotoğraflamayı başarabildim ☺ Görünüşü ilginç, sanki içinde kivi çekirdeği var gibi... Bu arada tarifi nereden buldum bilmiyorum :S 
Oldukça hafif bir sütlü tatlı tavsiye ederim



Malzemeler:

1 kg. süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı irmik
1 vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Süt, şeker, irmik ve haşhaşı tencereye ekleyelim, daha sonra ocağa alarak karıştırarak pişirelim. Kaynayan ve koyulaşan karışımımızı ocaktan alıp içine vanilya ve tereyağını ekleyip iyice yedirelim. Tabanını ıslattığımız tepsiye tatlımızı döküp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra kek gibi dilimleyelim. Üzerini meyvelerle süsleyelim. Hatta orjinal tarifinde kivi ile süslemişlerdi. Ben renk katsın diye portakal koydum ama siz kafanıza göre takılabilirsiniz.

Afiyet bal şeker olsun.

4 yorum:

moda_kesh dedi ki...

süper görünüyor canım ellerine sağlık tarifi not ettim bile

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

He eve herkese lazımsın sen <3

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık ablacığımın ellerinden tatmış bir kaç kez denemiştim bu tatlıyı. güzel bir lezzet.

Sevtap dedi ki...

Ellerine sağlık canım,yaz için harika bir tarif .