17 Nisan 2013 Çarşamba

Seo' nun Öncüsü Seozeo...

Merhaba, bugün sizlere yani internetten paylaşım yapan herkese faydalı olabilecek ciddi bir konudan bahsetmek istiyorum. Eğer sitenizi bir adım öne taşımak yada satışlarınızı yükseltmek istiyorsanız ve en önemlisi dijital bir pazarın içerisindeyseniz bugünkü yazımızı dikkatle inceleyin!

Fakat öncelikle size Seo' nun tanımını yapmak istiyorum, Türkçe karşılığı  "Arama Motoru Optimizasyonu" olan bu kelime sitenizin arama motorlarında ilk sıraya yerleşmesi için çalışan bir sistemdir. Seozeo.com ise; sizin adınıza bu işi yapmak için var olan bir rehberdir. 

Verdikleri en önemli hizmetlerden biri de backlink sorgulama. Backlink nedir? Sorusuna ise kısaca şöyle cevap verebilirim; sitenizden başka bir sitenin bağlantısının verilmesi yani link alışverişi!

Backlink yöntemi hepimizin sıklıkla kullandığı bir araç. Özellikle arama motorlarında en üst sıralarda sitemizin adının görünmesini istiyorsak linklerin paylaşımının önemi büyük. Link paylaşımında farklı yöntemler kullanabilirsiniz. Örneğin; bir banner ile sitenize yönlendirme yapılmasını sağlayabilirsiniz ya da anahtar kelimelerle linkinizi paylaşabilirsiniz.

Asıl sorun ise bu kadar çalışmanın detaylı analizinin yapılması. Analiz denilince hemen gözümüz korkuyor ama bilişim çağında işimizi kolaylaştıran araçların olduğunu da unutmamak gerekiyor. Bu noktada bizim yardımımıza koşacak olan ve backlink sorgulamada en iyi analiz yapan 8 aracın detaylı anlatımlarını yapan, Seozeo ekibinde operasyon sorumlusu ve kurumsal verimlilik uzmanı olarak çalışan Tuğçe Seven hanımın açıklamalarına göz atmanızda fayda var diye düşünüyorum. O kadar detaylı bir araştırma olmuş ki ihtiyacımıza göre belirleyeceğimiz farklı seçeneklerin olumlu ve olumsuz yanlarını da bizimle paylaşmış.

Baclink sorgulamada kullanacağınız araçlara ister online, ister yazılım, ister ücretsiz isterseniz de belli bir ücret karşılığında sahip olabiliyorsunuz. Her birinden örneğin bulunduğu yazıda siz de kendinize uygun olanı seçmekte zorlanmayacaksınız.

Peki bunun bize faydası nedir? Kısaca bize onu söyle derseniz;
Backlink sorgulama, rakiplerinizle aranızdaki farkı kapatmanız ve geleceği planlamanız adına oldukça gerekli bir araç derim. Facebook, twitter gibi sosyal ağlarda yapılan paylaşımların da raporunu veren araçların da mevcut olduğunu hatırlatırım. Tek yapmanız gereken backlink oluşturmak daha sonra sırtınızı koltuğa yaslayıp yaptığınız analizleri, grafikleri incelemek ve atmanız gereken stratejik adımları atmak! Karmaşık, anlamsız ve gereksiz sonuçlar yerine ihtiyacınız olanı bulmak sanırım en keyiflisi...

Bize bu imkanı ve daha fazlasını veren ekibe yani Seozeo' ya sonsuz teşekkürler...

5 yorum:

Yeşim dedi ki...

Çok yararlı bir post bu tatlım teşekkürler verdiğin bilgiler için inceleyeceğim.

reyhane dedi ki...

Hımmm,incelemekte fayda var..

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

Yine bilgi abidemin bilgi bir yazısı ile karşı karşıyayım, iyi ki varsın sen :*

Sevtap dedi ki...

Hımm güzelmiş gerçektennnnn

moda_kesh dedi ki...

bilgi için teşekkürler canım araştırmakta fayda var .işimize yarayacak gibi görünüyor