13 Ağustos 2013 Salı

Lezzetli Diken...

Evet yanlış okumadınız lezzetli diken diyorum; en üst fotoğrafta yer alan dikeni dikenlerinden arındırıp marul kökü gibi bir gövde elde ediyoruz (alt görseller) ve onu doyamayarak yiyoruz.
Bizim köye bahar geldi mi her yer bu dikenlerle dolar, sırf bunu yemek için 90 km uzaktaki köyümüze gideriz. Bizim ona taktığımız ad "Sıyırma" (dikenlerini sıyırdığımız için böyle denmiş diye düşünüyorum).
Yerken ve soyarken ellerinizde siyahlık bırakır, ağızda hafif bir uyuşma hissi olur ama tadı çok güzeldir. Marul kökünü anımsatan çokta tanımlayamadığım bir şey..
Asıl adını ben bilmiyorum bilen varsa öğrenmek için can atıyorum☺

1 yorum:

Yeşim dedi ki...

Hiii ben bunu çok severim ki. Çocukken Erzurum'da o kadar çok yerdim ki çok özleim tadını. Yarasın kuzum.