23 Ocak 2014 Perşembe

Ev Yapımı Yüz Spreyi

Bu aralar yüz spreyleri pek bir revaçta... Daha önce Yves Rocher' den kullandığım sprey hafif alerji yapmıştı. Yatıştırması ve bakım yapması için bu spreyi hazırladım ve severek de kullanıyorum.


İhtiyacımız olan bir miktar su, poşet yeşil çay ve sprey şişe. İçmek için hazırlar gibi çayımızı hazırlıyoruz ve poşeti içinden çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra şişemize koyup buzdolaba atıyoruz. İster sabah ister akşam yüzümüze pıs pıslıyoruz;) 
Tonik gibi pamuk yardımı ile de kullanabiliriz. Ayrıca poşetlerini soğuttuktan sonra gözünüze maske gibi yerleştirip bekleyebilirsiniz..


"Yeşil çayın içinde bulunan EGCG maddesi ciltte kızarıkların meydana gelmesini engellemektedir. Yeşil çay aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Cildiniz daha sağlıklı ve daha pürüzsüz görünecektir. " Kaynak 

Ayrıca Cildinizi parlatıyormuş, ben ferahladığım ve doğal bulduğum için aralıklarla kullanıyorum.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Hımm iyi fikir denemeli mutlaka :)

hayalperest kişilik- realist hukukçu dedi ki...

Dolapta saklamazsak bozulur mu acaba biliyor musunuz? :) teşekkür ederim ayrıca güzel tavsiye için :)

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Durdukça demleniyor tavsiyem az miktar yapın.. Dolapta bekletmezseniz bozulmaz ama sıcak havada soğuk soğuk püskürtmek iyi geliyor ;) yorumunuz içinde teşekkür ederim eğer yaparsanız fikrinizi benimlede paylaşın lütfen