26 Ekim 2009 Pazartesi

Fimo Çerçeve, Yüzük, Şans Bilekliği, Nazarlık ve Küçük Saksı

Neredeyse 1 haftadır yazı yazmıyorum. İş yoğunluğu, annemin rahatsızlığı derken zaman aktı gitti. Boş vakit buldukça yaptığım bi kaç fimo çalışmamın önce fırınlanmadan önceki halini bir yayınlayım dedim:) Nedense fırınlanmadan önceki hali daha çok hoşuma gidiyor. Renkler daha canlı ve parlak geliyor. Pişince (sanırım benim pişirmemde yanlışlık var) hem şekillerini hemde bazıları renklerini kaybediyor. Canımın sıkıldığı oluyor ama zımparayla düzeltmeye çalışıp, bişeylerle kamufle etmeye çalışıyorum.




Tepsimizin içinde neler var bi göz atalım, sonrada yakından inceleyim. 2 adet nazarlık,3 adet yüzük(fazlalıklara bakmayın, eskileri onardımda), şans bilekliği, kaktüs saksısı, çerçeve.
 Çerçevenin önceki hali soldaki idi. Kalplerin ortasına vesikalık fotoğraf yerleşiyordu. Çok demode göründüğü için gülü ve kalpleri çıkardım. Tabi onları çıkarırken zeminde zararlar oluştu. O nedenle; tasarımım tamamen hayal kırıklığına uğradı. Çünkü neresi hasar gördüyse oraya bulduğumu yapıştırmak zorunda kaldım. Ortasınada annemle, babamın nikah fotoğrafını koydum, odamın en nadide köşesine astım.



 At nalı şeklindeki(soldaki) nazarlığın üzerini, küçük nazar boncuğu şeklindeki millefiori desen blogundan kesip yapıştırdım. Üzerine asmak için küçük bir delik açtım ve çevresine boncuk boya ile süsledim.Evdeki kapı süsünün üzerine astım, baya şık durdu.


Mavi boncuğu ve ucundaki küçük at nalını arkadaşımın yeni aldığı arabası için yaptım. Simli ip ve şeritlerle birleştirdim, şimdi sahibine gitmeyi bekliyor.

 

En beğendiğim çalışmam sanırım bu oldu.Görmüş olduğunuz kavanoz, çoğumuzun evinde bulunan baharatlık! Üzerindeki kırmızı biber yazısını ve solmuş çiçeklerini kapatmak için fimoyla kaplamaya karar verdim.Millefiori desen blogu yapmayı aslında bilmiyorum. Tamamen acamice oluşturduğum, gelincik görünümlü çiçeğimi kavanozun merkezine yerleştirdim. Çevresinide çiçekler,güller ve yapraklarla süsledim.2 tanede kelebek yaptım:) Kelebeği çok seviyorum napiimmm.




Küçücük saksında daralmış olan kaktüsümü içerisine ektim. Şimdi bakıp duruyorum:)Hem ona hem saksıma... Görmemişler hesabına döndü:) Elimde bir tane daha minik kaktüs var, sıra onda. Minik, hatta üzerinde çakma çiçeği filan var ama fiyatı 5 lira! Radyasyonu bünyesinde topluyor diye almıştım. Zahmetsiz bir çiçek, ne dökülen yaprağı ve nede sürekli su isteyen bünyesi:) Haftada bir damla su ile sessiz,sedası yaşayıp gidiyor.


         
Elimde hamurları oynarken şuan şekli belli olmasada güneşin yanında duran kırmızı hamurun ortasında gülen yüz belirdi. Okadar şeker göründü ki gözüme, bunu bir yerde kullanmalıyım derken aklıma şans bilekliği yapmak geliverdi. Başladım minnacık bana şans getiren objeleri oluşturmaya.

 

 Resimde ki sıraya göre; daima şans getirdiğine inanılan 4 yapraklı yonca, her zaman yüzümden tebessümün eksik olmaması için gülen yüz, aydınlık günler için güneş, adımın baş harfi "N", en sevdiğim figür kelebek,nazarlardan korunmak için mavi boncuk, uğurlu rakamım olan 7 ve son olarak ta; çin felsefesine göre iyilik bulmak için"Her iyiliğin içinde bir kötülük, her kötülüğün içinde bir iyilik vardır"simgesi.
Bunları tek tek yaptıktan sonra içlerinden ince tel geçirip, frınladım. Çıktıktan sonra her hangi bir bilekliğime kargaburun ile yerleştirdim. Hemen de koluma taktım:)
Son resimlerimide tanıtıp, işe koyulmam lazım. İşyerinde bugün kü uzun yazım yüzünden fazla arazi oldum:) Desen blogu yapmayı kafaya taktım yaa, boşa gitmesin dedim bir yüzük yaptım. Halkasınıda parmağıma göre ayarlayıp, sağlam bir yüzük sahibi oldum.
 
 


Bu yakın çekim

Bu da kemer görünümde yüzük. Hepsi hamurdan yapıldı.

Ohh be son satıra geldim:) Bu yüzüğü siyah hamurdan kalın bir yuvarlak yaptım. Fimoyla stampa tekniğinide denemek için, evde bulunan baskılı kolye ucumu hamurun üzerine bastırdım. Hamuru göz şeklinde ki  kalıp ile kestim. ELimle biraz şekillendirdim.Pişirdikten sonra şekil iyice belli olsun diye yaldız boyayı parmağımla üzerine yedirdim ve olayı burda bitirdim:)))

6 yorum:

Nedret dedi ki...

Mıncık mıncık, pek güzel olmuş hepsi.Kaktüs saksısına bayıldım.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

ablacım istersen sanada yaparım bi tane

umudunmaceraları dedi ki...

harika olmuşlar.Bende saksıyı çok beğendim cıvıl cıvıl

Unknown dedi ki...

ne cici şeyler yapmışsın böyleee.süperr bayıldım.

Banuca dedi ki...

Hepsi de güzel olmuş, insanın elinde şekillenen herşeyi güzel buluyorum ben, kişinin içinden geçenleri yansıtıyor gibi gelir, hepsinde ayrı ayrı karakteristik özellikler bulurum. Ellerine sağlık.

sevinc dedi ki...

Tek kelimeyle bayıldım. özellikle renkler müthiş. Ellerine sağlık