11 Mart 2010 Perşembe

Sizde Kendinizi Benim Gibimi Hissediyorsunuz?



Bugün kendimle ilgili bir takım şeyleri ele almak için bu postu yazdım. Benim gibi düşünen birileri varmı yada bana yardımcı olacak birileri çıkacakmı diye merak ediyorum.
                                 
Dış Görünümüm Beni Elemi Veriyor?

Artık kendimi iyice salmış durumdayım. Sabah işe gelirken o an elime ne geçti onu giyinip,çıkıyorum. Makyajım sadece rimel ve karakalemden ibaret. Saçlarım ya olduğu gibi salık yada aceleyle toplanmış bir halde kalıyor. Taramak mı? Sadece duştan sonra:)

Beden Sağlığım Yok mu Oluyor?

Hergün kendimi anlamsız bir biçimde yorgun ve uykusuz hissediyorum. Aldığım vitaminlerin haddi hesabı kalmadı. Öyle bir uyuyorum ki yastığa 5cm kala horlamaya başlıyorum! Sanki yük taşımışım gibi vücudumun her yerinde ağrılar...
                                       
Ruh Sağlığımmı Bozuldu?
Yine hergün kendimi akşam eve gidince ders çalışmaya adapte ediyorum. İçimden diyorum ki "bugün kpss için ne yaptın?" cevap hiçbirşey olunca beni alıyor bir telaş. ama nedense eve gittiğimde ekstradan işler çıkıyor ve benim ders çalışma hayalleri ertesi güne kalıyor. Ertesi gün başka bir şey bir sonra ki güne, derken günler akıııp gidiyor.

Bu kadar karmaşanın arasında beynim ve hayatım bomboş gibi geliyor.Herşeyi sorguluyorum beynimi yiyorum,kendimce sinirleniyorum vs. Blunduğum çevreden ve hayattan çekip gidesim geliyor.


                            
Kurtuluşum İçin Kurduğum Hayaller                                     


Günlerce uyumak,uyumak ve yine uyumak istiyorum. Sessizlikte beynimin içinde uçuşan soruları ve aradığım cevapları silip atmak istiyorum. O yüzden yukarıda ki resimde ki gibi denizin ortasında yapayanlız kalmak istiyorum. Teknolojiden, karmaşadan ve hayattan uzak kalmak.Şunuda yapmalıyım diye ertelediğim herşeyi yerine getirmek istiyorum.
Hayatıma anlam katmak istiyorum. Ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Tekdüzeleşen yaşamımı renklendirmek, ağırlıklarımdan arınmak istiyorum.

Bunlar bir yana dursun.. İkiyüzlü,adi insanlardan uzak, temiz bir toplumda kalmak istiyorum.

Soruyorum size varmı böyle gidebileceğim, saydıklarımı yapabileceğim bir yer?

20 yorum:

Hilal dedi ki...

canım her nereye gidersen git, kafandakiler de seninle gelir. ve böyle bir durumda tek yapacağın şey vardır; kafanı düşünceni temizlemek, olumlu düşünmeye çalışmak.
mesela, kpss için ders çalışman lazım. ama sıkıldın. sınav temmuzda mı bilmiyorum? birkaç ay sonra bu iş bitrecek ve ben muhteşem bir yaz kjeyfi yapacağım diye düşün. ve kpssyi kazandığında olacak şeyleri hayal et. hayal etmek, kesinlikle başarmak demek bence. kendini yapacağın işlere kanalize et, ve biteceği günün hayalini kur. ve artık Konya'ya bahar geldi sayılır, sıkıldıkça çık Alaaddin tepesine, açık havada bir kahve molası ver kendine. Belki Zeki Piknikte de bir döner keyfi yaparsın:) ve böyle durumlarda, sanal alem mesela beni biraz boğar. zaten el işlerini seven birisin, al çayını, çık balkona güneşe karşı bir kibrit kutusu yap. Ha bir de , haftasonu kuaförüne gidip saçlarını kestir, rengini felan değiştir..
odana gir radyoyu aç, dinlendirici birşeyler. ben mesela Bedirhan gökçe programı dinlerim bazen loş ışıkta. kendime bir hediye vermiş gibi olurum böyle anlarda. varsa günlüğüne karala birşeyler..
canım uzun oldu ama, her gün 7-19 çalışan, ardından eve gelip çocuğu ve eviyle ilgilenen, aralara da kendine ait vakitler sıkıştırmaya çalışan bir insan olarak, benim terapi yöntemlerim ve aklıma gelenler bunlar.

bahar yorgun dedi ki...

valla varsa banada haber ver.. sanırım havalar çarpmaya başlıyor ... aynı hissiyattayım

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Hilal okurken 2 şey hissettim.
1.si Senin benden daha vahim durumda olduğunu. Vahim derken benden daha yoğunsun ,evlisin ve çocuklarına karşı sorumlulukların var ve herşeye rağmen pozitifsin.
2.si okurken nedense gözlerim doldu. Şuan benim içimi sevgi dolu bir hissiyat kapladı. Hıçkıra hıçkıra ağlamak geldi. .Niye böyle bir duygusal moda girdiysem.
Dediklerini harfiyen uygulayacağım. Çok teşekkürler


Bahar YORGUn: sanırım bizi bahar çarpmaya başladı:)) Güneşte gözlerimiz kamaşınca bu hale geldik...

ŞIKELLA dedi ki...

arada oluyor böyle hepimizie bişiler. ama geçici canım. bu bir dönem bence

sesiber dedi ki...

kelin ilacı olsa başına sürermiş diyorum :)) yetti miii???

umudunmaceraları dedi ki...

Sadece bırakmamak,tutunmak gerektiğini biliyorum.Yoksa durum aynı:)

ArZuCo dedi ki...

giderken beni de götürünnn

ArZuCo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
DenDen dedi ki...

Senin ardından hilal'in yazdıklarını okudum. Sulugöz oldum. Bahar hepimizi çarptı herhalde. Saçlarımı topluyoum, fön filan bir haftadır yok. Okuldan gelip uyuyorum kızım gelince kalkıp karşılıyorum, yemek filan pişmiyor, dün eşim isyan etti ama başımı kaldıramıyorum neredeyse 24 saat uyuyacağım. Migrenim tuttu. Ev aldı başını gidiyor. Bugün okula bile gidemedim. Bir üşüyorum, bir terliyorum. Sesibere katılıyorum. Hepimize geçmiş olsun

YETENEK-SİZİN dedi ki...

yanlız olmadığıma sevindim:))) bende bana has bi durum sanıyordum rahatladım walla..

Adsız dedi ki...

ozur diliyere soruyorum ??? adet doneminiz yaklasmis olabilir mi ? hani genelde biz bayanlar bu donem oncesi olmicak seyler yasariz ya o nedenle sakin bir art niyet aramayin sorumda

bence gideceginiz yer ic dunyaniza dogru olmali sizden baskasi bu sorunu cozemez zaten

umarim hersey sizin icin iyi olur
sevgilerimle melike mentesoglu

sibel dedi ki...

Tatlım şu anda anlattıkların tam bir depresyon görüntüsü.. Her insan hayatında en aşşağı beş altı kez yaşıyormuş bunu.Bence önce demir bağlamalarına baktır demir bağlamalardan ferritinin düşüklüğü aynı bu görüntüye sebep oluyor..O dediğin yerden bulursan ben sana seve seve eşlik ederim.sevgiler

Hilal dedi ki...

"Şuan benim içimi sevgi dolu bir hissiyat kapladı. " diyebildiysen tamamdır. Ve eğer benim bunda az da olsa bir katkım olduysa, ne mutlu bana..

Dendenak, sevgiler canım

Banuca dedi ki...

Sen en iyisi kalk bana gel:)
Bizim eve nedense huzur evi derler, burası dağ başı, atarsın birkaç çığlık, bağırısın avaz avaz, kimse aldırmaz merak etme, bütün sıkıntıları gömeriz toprağa, sonra gece otururuz körfeze karşı, ister sesli ister sessiz sohbet ederiz:)

marifet23.blogspot.com dedi ki...

Bu durumda olan demek sadece ben değilmişim.Bende senin gibi başım yastığa dikildi sanki kaç zamandır hatta yataktan kaldırmazlarsa bu hafta yatarak geçireceğim. Bu durum mevsimsel çünki her bahar ayında mutlaka bunlar gelir başıma.Allah sanada banada vede kendini böyle hisseden tüm dostlarımada şifalar versin.

Adsız dedi ki...

herkes aynı durumda hvadan de hayatdan de ne istersen de bir şeyler ters gidiyor hayırlısı sıkma canını.Allah bugünlerimizi aratmasın.sevgiyle cok mutlu kal yetenekli kız.

Zuhal'in Müzesi dedi ki...

hayal ettiğiniz gibi bir yer yok.. olabilecek en güzel yer insanın zihninde yarattığı dünyada... O yüzden zihinde o dünyayı her zaman güzel burakmaya çalışmak gerekiyor. Bunun için çoğu zaman özel çaba gerekiyor. Bu çabayı göstermekse alışkanlık haline geldiğinde, yaşamda huzur yakalanabiliyor. ben bunu yapabiliyor muyum?? Hayır. Ama böyle olduğuna inanıorum...Yapabilenleri hayranlıkla izliyorum...Yine de gelin görün ki hayatta bazı dönemler iniş bazı dönemlerse çıkış yaşadığımız bir gerçek. hep böyle devam etmeyeceğini bilmek ve öyle düşünmek içinizi rahatlatabilir...Sevgiyle...

Adsız dedi ki...

Herkese,herşeye inat sadece hayata gülümse...

Yeşim dedi ki...

Canım benim kıyamam sana. Ama yalnız değilsin kesinlikle, bu aralar ben de aynı hissiyat içindeyim. Hilal'in dediği gibi saçında bir değişiklik yap kendini yenilenmiş hissettirir(ben kestirdim)
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

aynen katılıyorum. kısa süre öncesine kadar bende aynıydım. ta ki işten ayrılana kadar. sakın sende böyle yap dediğimi zannetme benim işten ayrılışım mecburen oldu. ama ayrılmadan önce ben de aynen hayattan artık hiç bir anlam çıkaramaz bir hale gelmiştim. bunun bütün sorumlusu sanırım yorgunluk. öyle böyle değil, beyin yorgunluğu. insan taş taşısa vücudu yorgun olur yatar uyursunuz düzelir ama bu öylemi ya. iki aydır işsizim dinlendim şimdi bazı şeyleri daha net düşünebiliyorum. insanlara sebepsiz yere kızmaya başlamıştım son zamanlarda. şimdi biraz dinlenmeliyim. tekrar iş bulmak için acele etmiyorum. kısmet neredeyse beni oraya sürükler zaten. kendine iyi bak. mümkün olduğu kadar kafanı rahat tutmaya çalış bence bu ne kadar mümkün olabilir bir şey tabi tahmin ediyorum ama......
allah her şeyin hayırlısını nasip etsin hepimize.