28 Eylül 2012 Cuma

Etimek Tatlısı ve Kurabiyeler

Zaman hızla akıyor ve biz koşsak bile yetişemiyoruz. Günlerin ne zaman tükendiğini anlamıyorum.
Kurban bayramı yaklaştı ama ben hala Ramazan ayında kaldım ☺ Neydi o günler ya Rabbim öldüm, dirildim yani ☻bu sene oldukça zorlandım oruç tutarken. Sürekli kabaran iştah, susayan ağızla çok zordu cidden.. Bugün baktımda sanki hiç yaşanmamış gibi geride kalmış bile!

Bu Ramazan bol bol tatlı tükettim en sevdiğimde bu etimek tatlısı oldu. Ekmek kadayıfını çok severim buda onun çakması gibi olduğu için bayılıyorum. Tarif buradan ben ek olarak krem şantinin içerisine sade dondurmada koydum daha yumuşak bi tadı oldu;) Diğerinin üzerinde ise hazır böğürtlen sosu var ama onu pek sevmedim en güzeli kremalı, kremşantili olandı!


Şeker hamuru aldım ve her şeyi bu hamurla kaplayıp yemeye başladım. en yenilmeyecek kurabiyeyi bile lezzetlendiriyor. Normalde pastanelerde yapılan şeker hamurunu sevmiyorum ama Şeker&Sugar markasına bayıldım! 


Kelebkli kurabiyeleri ben yaptım arkadaş! Nasıl asil, nasıl güzel duruyorlar ;P Arkadaşımın kızlarının doğum günü için yapmıştım. Tarifi hatırlamadığım için yazamıyorum. Klasik bir kurabiye tarifinin üzerini hamurla kaplayıp, süslesenizde yahşi olar;)


Herkese kocaman sevgiler..

17 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

ramazanda hangimiz zorlanmadık ki zaten benim dünya kadar borcum var!

etimek tatlısınada bayılırım bende süper bir lezzet dediğin gibi ekmek kadayıfı gibi ama daha hafifi ben bir de kolay tarifini buldum :) şekeri karamelize etmek zor gelince onu yapıyorum :)

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

vayyyy vayy sende ne cevherler varmış birtanem yaaa, ellerine sağlıkk :) En sonki kurabiyelerden bende isterem, bunlardan bana yeşim abla düğünüm için yapacaktı ikiniz bir sürü yapın bana olur mu :))

Günler çok çook çabuk geçiyor, rabbim boş geçirttirmesin balım, çok öpüyorum, hayırlı cumalar..

Kibele Demirbas dedi ki...

hımm şeker hamurunu hiç denememiştim
ama çok cici gözüküyorlar
dediğin marka heralde marketlerde vardır , alıp deneyeceğim
özellikle özel günlerde çok şık durur bence
saol :)

kibelem.blogspot.com

sevtap(karabidikim) dedi ki...

Ben emzirdiğim için oruç tutamadım ama keşke tutabilseydim.Sonradan tek başına tutmak daha zor oluyor :S Etimek çok hafif oluyor bende çok seviyorum.Ellerine sağlık canım tatlın çok nefis görünüyor. Kurabiyeler de çok güzel olmuş.

Unknown dedi ki...

Çok güzel görünüyor tatlı ellerinize sağlık.Bende böyle şeker hamurlu kurabiyelere bayılıyorum yapmak istiyorum ama hiç denemedim bu hamur markası aklımda bulunsun

fiamma dedi ki...

Etimek tatlısı benimde favorim ama krem şantili denememiştim, biz genelde muhallebi yaparız üzerine o da çok güzel oluyor tavsiye ederim. Tabii ben de senin dondurmalını deneyeceğim ilk fırsatta daha pratik gözüktü gözüme:))Öpüyorum yanaklarından kocaman...

Hilal dedi ki...

canım ellerine sağlık kurabiyelere bayıldım. şeker hamurunu nerden aldın? bir de bu şeker hamurlu kurabiyeleri kaç gün bekletebiliriz ne dersin bir fikrin var mı?

sevgiler

YETENEK-SİZİN dedi ki...

borç olayında bende ağzımı hiç açmasam iyi:) bu arada ben şekeri karamelize etmeyi çok seviyorum ama ballada yapabilrsin

YETENEK-SİZİN dedi ki...

nikah şekeri dağıtırsın bacım, yaparız tabi;)

YETENEK-SİZİN dedi ki...

marketlerde görmedim ben netten almıştım umarım siz bulursunuz

YETENEK-SİZİN dedi ki...

çok teşekkür ederim canım.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

;) hemen deneyin derim

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Abla muhallebinin üzerine bide krem şanti sürüyorum yoksa sadece krem şantilide lezzetsiz olur

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Hilal abla hamuru netten aldım ama sitenin adını unuttum eve gidince bakarım istersen. Valla ben 10 gün filan yedim aynı tazelikte koruyarak ama hep kapaklı bişeyde tuttum..

Hilal dedi ki...

evet canım sana zahmet, nerden aldın haber verirsen sevinirim

YETENEK-SİZİN dedi ki...

abla linkteki yerden linkteki ürünü aldım: http://www.supermutfak.com/urun/seker-hamuru-beyaz.aspx

ayrıca Fo markasınında güzel olduğunu söylemişti, deneyen arkadaşlar : http://www.supermutfak.com/urun/seker-hamuru-beyaz.aspx

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Ben beyaz aldım 1 kg. sonra onu gıda boyası ile renklendirip kullandım. 1 adet kırmızı gıda boyası ile hem pembe hemde kırmızı elde ettim. böylece toplamda 3 rengim olmuş gibi oldu:)